13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

ARRANCA LA FIRA D’ABRIL DE GANDIA SOTA LA POLÈMICA PEL CANVI D’UBICACIÓ

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el president de la Casa d’Andalusia, Juan Villarejo, han comparegut este divendres en roda de premsa per presentar la VIII edició de la Fira d’Abril de Gandia que arrenca aquest divendres, 29 d’abril, a les 20.30 hores amb l’encesa de llums en els jardins de la Casa de la Marquesa. La festa es prolongarà fins diumenge que ve 1 de maig.

 

En primer lloc, Diana Morant ha volgut aclarir el perquè del trasllat de la fira a Gandia. “La política de xequera sense fons del PP ha acabat amb la ciutat de Gandia. Ja hem explicat que el cost de la fira de l’any passat era de 75.000 € i amb la situació que teníem és impossible assumir determinades despeses. El senyor Pepe Just té molta cara quan compareix en roda de premsa per afirmar que ells són els defensors dels empresaris, mentre que som nosaltres els que estem pagant les factures que ells van amagar en els calaixos”. L’alcaldessa de la ciutat ha posat com a exemple que aquesta quantitat que es va gastar l’any passat, suposa l’augment de l’IBI que hauran de pagar aquest any prop de 1.000 habitatges, “aquestes són les conseqüències de pagar sense tenir i això ens porta a no gastar el que no tenim. Els responsables de la Casa d’Andalusia han entés el punt d’equilibri entre posar en marxa la festa que ells realitzen i les possibilitats que té el consistori”.

Al principi es va contemplar com a ubicació la plaça del Prado per a la seua celebració però la logística necessària ho impedia. D’aquesta manera es va decidir que la Casa de la Marquesa era la millor ubicació, ja que no hi va haver acord entre els organitzadors i els hostalers per sufragar els costos del muntatge.

Finalment, Diana Morant, ha declarat que “tenen el compromís de l’ajuntament de revisar el model un cop s’haja acabat la fira per analitzar el resultat i prendre les mesures necessàries de cara a futures edicions”.

Per la seua banda, Juan Villarejo va afirmar: “la Casa d’Andalusia és la que ha hagut de patir la polèmica que s’ha generat al voltant del trasllat però nosaltres gestionem la part artística de l’esdeveniment. Fa quatre anys l’anterior govern va decidir traslladar-la a la platja per donar-li un altre contingut, però la situació econòmica ha canviat i de vegades, un ha de fer tot el necessari perquè tot continue. Hem treballat molt per decorar la Casa de la Marquesa i creiem que ha quedat molt bé. Convidem a tothom a què passe per allà a gaudir de les activitats que hem preparat”.

Articles relacionats