22.5 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Anna Blanco, membre del Club Alpí Gandia, participarà en el Repte “Pelayo Vida 2023” a la Patagònia

• La muntanyenca, veïna de Gandia i membre del Club Alpí de Gandia, ha sigut triada amb altres quatre companyes entre les 463 candidatures que es van presentar enguany.

• L’acompanyen, Kica EchanoveYolanda Cerezo, Sonia Saiz i Laura Villa, de Toledo, Alpedrete, Cantàbria i Terol, respectivament.

La novena edició del Repte “Pelayo Vida 2023″ es realitzarà a la Patagònia. Envoltades de muntanyes, gel i glaceres, cinc dones supervivents de càncer es proposen aconseguir el cim del Turó Gorra Blanca.

Repte Pelayo Vida 2023 Club Alpi Gandia 1

Seran 12 dies d’expedició amb un circuit de 100 quilòmetres circumval·lant el Fitz Roy i el Turó Torre i intentant l’ascens al Turó Gorra Blanca, situat a 2.900 metres. L’exigència física en aquest repte és clau per a enfrontar-se al trekking hivernal i el trànsit glacial perquè aquest es tracta de la tercera extensió de gel més gran del món.

Per aqueix motiu, enguany la selecció de les cinc participants ha tingut un doble entrenament en neu, el primer, amb 18 participants a Sierra Nevada, del qual es van desprendre les 7 primeres seleccionades, i un altre més el passat cap de setmana als Alps, del qual han eixit els cinc noms de les expedicionàries de 2023.

KicaYolanda, Anna, Sonia i Laura sota la batuta de la direcció tècnica de Rocío Monteoliva compartiran repte a Patagònia, afrontant al davant sis mesos de dura preparació.

Anna Blanco, comunicadora de 44 anys, nascuda a Ontinyent i veïna de Gandia, igual que la resta de participants, ha superat un càncer i es va presentar al Repte Pelayo Vida “per a mostrar a altres dones i homes que estan passant la malaltia o que l’acaben de passar, que hi ha vida després del càncer i que hi ha referents de superació. Vull ser exemple perquè altres persones es recolzen en l’esport i en la vida saludable per a afrontar la recuperació física i mental després d’una malaltia que et porta al límit.”

Per a Anna, el Repte ha suposat una meta des que va conéixer la seua existència en 2019, perquè creu que “les persones malaltes necessiten un raig d’esperança per a secundar-se en alguna cosa i eixir dels possibles pensaments negatius en els quals a vegades et submergeixes durant la malaltia.”

Després de superar els desafiaments de la malaltia i ara els de les proves de selecció del Repte, Anna només pensa a gaudir de l’experiència que assegura “no serà fàcil, però en equip, segur que serem capaços de transformar-la en una de les vivències més meravelloses de les nostres vides”.

Anna ha volgut també “agrair a Pelayo Seguros i a la resta de patrocinadors d’aquesta iniciativa el seu compromís i la seua labor per a visibilitzar la malaltia, per continuar exigint més investigació i tractaments mèdics millors, i pel missatge de superació que llancen al món.”

Les 5 expedicionàries del Repte eixiran des de Madrid a la fi d’octubre, després d’una primera setmana institucional per a viure durant dues setmanes l’aventura de Patagònia.

Articles relacionats