12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

‘Almoines Camina’ es posa en marxa per a fomentar els passejos saludables en grup

• Un programa de salut impulsat pel Departament de Salut de Gandia

• Es realitzen els dimarts i els dijous de 9.15 a 10.15 hores amb eixida des del centre de salut

Els professionals del consultori mèdic d’Almoines juntament amb l’Ajuntament d’Almoines posen en marxa la iniciativa ‘Almoines Camina’ per a fomentar l’activitat física i les relacions socials.

Almoines se suma així a altres municipis de la comarca que ja l’han posada en marxa com Gandia, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga, Barx i Bellreguard, dins de l’estratègia de promoció de la salut en l’entorn comunitari i sota el paraigua ‘La Safor et cuida’.

Es tracta d’un programa d’eixides setmanals en grup pel municipi amb el principal objectiu de promoure activitats que milloren la salut i el benestar. Les eixides es realitzen els dimarts i els dijous a les 9.15 hores des del centre de salut, amb parades en diversos punts de la localitat, i amb una duració d’una hora aproximadament.

Les persones participants van acompanyades per un/a monitor/a especialitzat/a i per professionals sanitaris, que els guien en les caminades alhora que els indiquen altres activitats que beneficien la salut.

La primera eixida serà el dimarts 31 de gener a les 9.15 hores des del centre de salut. Les persones interessades poden inscriure’s en el mateix centre de salut o en el gimnàs municipal.

Des del Departament de Salut de Gandia, la directora d’infermeria d’Atenció Primària, Cristina Altur, ha destacat la importància d’aquesta mena d’iniciatives no sols per al foment de l’exercici físic, sinó també pel caràcter socialitzador d’aquest.

Articles relacionats