20.9 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Alícia Izquierdo respon amb claredat a les crítiques del PP de Gandia sobre la política Patrimonial

• Alícia Izquierdo: «Culpar-me d’un atac vandàlic és ridícul, fora de lloc i de no estar a l’altura política que se li pressuposa a un representant públic…»

• La Primera Tinent d’Alcaldia i regidora de Patrimoni històric, artístic i cultural de Gandia ha mostrat la seua decepció després que la regidora popular, Mar Beltrán, haja demanat la seua dimissió per l’incendi intencionat a l’ermita de Sant Vicent.

• «Que el PP de Gandia qüestione la política patrimonial d’un govern que ha invertit més de set milions d’euros en la ciutat és faltar a la veritat i insultar els tècnics municipals. S’ha de saber separar la crítica política de les qüestions personals».

• Izquierdo es pregunta el perquè una experta en la matèria, com l’edil popular, no forma part de la comissió de patrimoni que s’ha reunit aquest matí, «on hem donat totes les explicacions i els seus companys han agraït la transparència amb què s’havia tractat el tema».

• Ha reptat el PP a què demostre l’interés patrimonial real per Gandia amb partides concretes d’inversions en els pressupostos de la Generalitat i la Diputació de València per a 2024.

La Primera Tinenta d’Alcaldia i regidora de Patrimoni històric, artístic i cultural, Alícia Izquierdo, no ha amagat el seu malestar profund després que la regidora del Grup municipal Popular, Mar Beltrán, haja demanat aquest matí la seua dimissió com a responsable de l’àrea i s’haja oferit per al càrrec, d’acord amb la seua formació com a historiadora i gestora cultural.

I tot, a propòsit de l’incendi intencionat, segons apunten totes les investigacions, que va patir dilluns passat l’Ermita de Sant Vicent. «I és que culpabilitzar a un responsable polític d’un acte vandàlic en un edifici patrimonial és com culpar a un professor del suspens del teu fill… És ridícul, fora de lloc i de no estar a l’altura política que se li pressuposa a un representant públic. S’ha de saber separar la crítica política de les qüestions personals».

Pel que fa a les crítiques a la capacitat de gestió, Izquierdo no ha dubtat de la professionalitat de l’edil popular, però «aquest govern ja té un excel·lent equip tècnic», de solvència més que demostrada, al qual el PP està «faltant al respecte. I a mi, com a Tècnica Superior en Gestió cultural i patrimoni».

Però el fet més greu, segons assegura la Primera Tinenta d’Alcaldia, és que el PP té quatre representants en la comissió de patrimoni i cap d’ells és Mar Beltrán: «Per què una experta en la matèria no en forma part o s’interessa perquè li conten les coses els seus companys? Jo els he demanat que li transmeteren el que hem parlat en la comissió celebrada aquest matí mateix. Hi hem donat explicacions de l’atac a l’Ermita de Sant Vicent; del moment en què es troba la licitació de les obres de restauració de la Capella de l’Assumpció o de les excavacions pròximes al Castell de Bairén… I els seus companys han agraït la transparència amb què s’havia tractat el tema».

Izquierdo ha recordat que el govern local és dels que més inversions ha fet en patrimoni aquests huit anys, amb la col·laboració del Botànic i la Diputació, amb més de 7 milions d’euros gestionats en el parc arqueològic del castell de Bairén; en el Morabit; en la Torre dels Pares; en la remodelació total del Museu Arqueològic de Gandia; en el pla especial i de direcció de l’Alqueria de Martorell; en el procés de licitació i execució de la Capella de l’Assumpció; en les excavacions del jaciment romà; en la posada en valor dels refugis de la guerra civil.. «Per això, qüestionar la gestió no s’entén des d’una altra perspectiva que la personal, perquè les inversions demostren que la crítica és falsa». Per contra, la regidora ha recordat que en quatre anys de majoria absoluta del PP a Gandia només es va fer una acció, posar-li la coberta metàl·lica a l’Ermita de Martorell.

Finalment, ha agraït l’interés patrimonial sobtat del PP i l’ha reptat al fet que ho demostre amb partides als pressupostos de la Generalitat i la Diputació de València per a 2024, «i ací veurem la implicació real».

Articles relacionats