12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Àlex Ruiz proposa a Enric Morera un nou pas en l’autogovern valencià

– Àlex Ruiz exposa a Enric Morera la importància d’assumir la competència de la gestió el litoral per part de la Generalitat Valenciana

– L’alcalde de Bellreguard, que compleix tres anys en el càrrec, proposa un nou pas en l’autogovern valencià amb l’objectiu de gestionar millor en l’ordenació del litoral del País Valencià

L’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, s’ha reunit amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, per a traslladar-li la importància que té mirar cap al futur en la preservació del litoral de tot el País Valencià.

El debat no és tan sols econòmic, sinó també social però sobretot mediambiental. Ens hem de preguntar si val la pena seguir gastant, malgastant diners en accions que no serveixen per a res. Al País Valencià hem patit un urbanisme depredador del territori brutal i s’ha construït en llocs on no s’havia d’haver construït, amb conseqüències per al paisatge i la natura; l’administració ha de garantir la seguretat de la ciutadania”, ha assegurat Ruíz.

L’alcalde de Bellreguard ha traslladat a la segona autoritat del país, i president de la cambra legislativa valenciana, la necessitat de caminar en l’autogovern valencià en aquesta matèria. “La Generalitat Valenciana ha de reclamar la competència de l’ordenació i gestió del litoral valencià. En altres llocs de l’Estat ja està transferida aquesta competència i les valencianes i els valencians hem de gestionar com volem que siga el futur de les nostres costes”, ha explicat Àlex Ruiz.

La gestió del nostre litoral ha de ser una gestió verda i de futur. I en aquesta gestió s’ha de comptar amb les universitats, des d’un punt de vista mediambiental i també econòmic. Ens hem de plantejar quin model turístic és bo i sostenible per al nostre entorn litoral així com per a la nostra economia. Hem de fixar-se com en aquelles zones on hi ha cordó dunar, les afeccions de les DANES i els temporals són molt menors que allà on ens n’hi ha”, ha conclòs l’alcalde.

Articles relacionats