AL PP DE GANDIA LI FALLA LA COMUNICACIÓ

G. CABANILLES      

Alguna cosa no li està funcionant al PP de Gandia en matèria de comunicació. Com es costum en la política local, esta setmana hem assistit a un d’eixos episodis en els quals u menteix i no hi ha forma de saber qui. L’alcaldessa, Diana Morant, del PSPV, diu que ha recuperat una subvenció de 4’4 milions que el PP havia deixat perdre per a la promoció pública d’habitatges al grup Simancas. I a més acusa al seu antecessor, Arturo Torró, del PP, d’haver regalat 1’5 milions al constructor en haver-li eximit de construir places d’aparcament al soterrani.

El PP envia la seua versió, impossible de contrastar, com la del PSPV, i per tant amb el mateix grau de credibilitat, i gairebe ningú se n’ha fet ressò. Segons la versió del PP, la subvenció que estava pendent no era de 4’4 milions, sinó de 6, i si l’anterior govern no havia acceptat les condicions era perquè no pensava renunciar a milio sis-cents mil euros restants, i en tot cas acceptar in extremis. I pel que fa a les places d’aparcament, segons el PP no es va eximir al constructor, sinó que es va renunciar a la construcció per sobresaturació d’estacionaments públics a la zona, i en el seu lloc el soterrani anava a convertir-se en una mena d’instal·lacions municipals on ubicar, entre altres, la Universitat Popular. 

Per insistència no serà, perquè el PP, després de la nota inicial difosa dimecres, ha insistit dijous amb una roda de premsa sobre Simancas, en la qual Seons el PP, l’Ajuntament de Gandia disposava d’una subvenció de fins a 6 milions d’euros, que va gestionar i va aconseguir el govern del Partit Popular emmarcats dins del Pla d’Habitatge 2010-2013, que acabava el 31 de desembre de 2015.

Aquest canvi de criteri, és rebutjat pel govern local, llavors del PP, qui interposa des d’octubre de 2014  tots els recursos administratius necessaris per a evitar la pèrdua de la subvenció. «Per tant, és fals que el govern del Partit Popular es desentenguera de les gestions relatives a Simancas», afirmen. Ara resta que les seues paraules troben plataforma difusora.

De fet, una vegada rebuda la resolució el dos de juliol de 2015, on es resolia l’últim recurs d’alçada que va presentar l’anterior Executiu Local, el nou govern va elevar la qüestió al Contenciós-Administratiu. Per al PP, eixa acció ara perd tota eficàcia, atès que l’alcaldessa ha anunciat que ara accepta la signatura del conveni per import de 4,4 milions euros dins del Pla de l’Habitatge 2013-2016, acceptant perdre 1,6 milions d’euros.

El bescantat deute públic. Sí o no?