AL BOTXÍ DE RITA BARBERÁ TAMPOC LI AGRADA ACUDIR A COMISSIONS D’INVESTIGACIÓ

G. CABANILLES                

El fet que l’exalcaldessa de València Rita Barberá no haja acudit a la comissió de les Corts a la que havia estat convocada per donar explicacions sobre el presumpte blanqueig de diners i finançament il·legal del PP des de l’Ajuntament de València, una causa en la que hi ha investigats desenes de persones entre regidors, exregidors, assessors i exassessors, és una falta de respecte a la democràcia . L’actual senadora del PP havia d’haver acudit este dilluns a la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat de les Corts Valencianes per a donar explicacions sobre l’Operació Taula. El contrari és menysprear als ciutadans i al seu órgan de representació, el Parlament.

No obstant, crida l’atenció que el president d’eixa comissió, el diputat socialista i exregidor de Gandia Alfred Boix, es negara també a acudir fa poc més d’un any a una comissió d’investigació oberta a l’Ajuntament de Gandia pel suposat balafiament de diners públics en un creuer, el dels Borja, en el que no es sap qui va viatjar pagant i qui ho va fer gratis, ni quans camarots van quedar sense ocupar, però si es sap que va costar 600.000 euros.

Rita Barberá ha titllat la comissió com un «tribunal popular i totalitari», un major menyspreu a tots els valencians que han triat els seues representants. Alfred Boix va titllar la comissió de l’Ajuntament de Gandia com una pantomima dirigida a la seua persecució personal.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha ironitzat sobre l’actitud de Rita Barberá, i ha dit que amb eixe comportament ja no sap qui són els totalitaris antisistema, i ha remarcat que qui no accepta el joc democràtic «sembla que són les persones com Rita Barberá». L’altre cop que tinga ple a les Corts pot fer una ullada a l’escó de darrere.

Et Pot Interessar