9.1 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

Ajuntament de Gandia i APV preparen un conveni per a temes Port-ciutat

 

– José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, i Aurelio Martínez, president l’Autoritat Portuària de València (APV), han mantingut una reunió este matí per a abordar estratègies, accions i projectes comuns per a impulsar la relació Port-ciutat

– Gandia i l’APV han col·laborat estretament en els últims anys en el desenvolupament de projectes culturals, de mobilitat i d’accessos en la zona portuària de la capital de la Safor.

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez i el nou alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, s’han reunit hui al matí a la seu de la APV a València per a entaular el primer contacte del nou edil amb els temes d’interés marítim portuari i de relació Port-ciutat.

L’Ajuntament de Gandia i la APV han col·laborat estretament en els últims anys en el desenvolupament de projectes culturals, de mobilitat i d’accessos en la zona portuària de la capital de la Safor. Seguint amb esta línia de treball conjunt, Aurelio Martínez i José Manuel Prieto han acordat plasmar estratègies, accions i projectes comuns de relació Port-ciutat en un conveni de col·laboració que servisca com a full de ruta dels treballs a desenvolupar conjuntament.

Entre estos projectes està la remodelació de la zona d’interactivitat ciutadana Port-grau i els nous usos dels “embulls” fruiters. Tots dos representants s’han mostrat molt optimistes en els resultats del concurs d’idees llançat recentment per la APV que busca reforçar l’ús per a la ciutat dels embulls i la zona annexa proposant actuacions i activitats que siguen capaces de dinamitzar l’àrea, respectant l’ús pesquer i obrint la seua participació a la ciutadania.

En concret, l’àmbit d’actuació del concurs d’idees es concentra en dues zones, una d’elles entre els embulls de fruiters del 5 al 17, i l’espai situat entre la seua façana sud i el límit de l’àmbit portuari comercial, i entre la façana nord i el cantil. L’altra àrea inclou l’edifici i la plaça de la Llotja, i la plataforma que queda al sud de l’església de Sant Nicolau.

A la reunió, a més del president del Port i de l’alcalde de Gandia, han assistit altres membres de l’Autoritat Portuària de València: Néstor Martínez, subdirector adjunt a la direcció general i Carmen García, directora de Gestió del Territori; i per part de l’Ajuntament de Gandia, Miquel Àngel Picornell, president de la Junta de Districte del Grau i membre del Comité del Port de Gandia, i Maite Alonso, cap del Gabinet d’Alcaldia.

Articles relacionats