17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Agricultors de Xeraco es plantegen actuar contra l’ajuntament per l’avaria de les turbines de la marjal

Agricultors de Xeraco han plantejat en una reunió celebrada aquest dilluns prendre mesures contra l’Ajuntament per l’avaria de dos turbines que han impedit evacuar l’aigua de pluja de la marjal, el que ha originat important danys als cultius. 
A la reunió es va expressar indignació pel fet, asseguren, que l’Ajuntament ha ignorat les advertències realitzades durant any i mig per part del Consell Agrari sobre l’avaria de dos de les tres turbines que evacuen l’aigua fora dels camps.
Els llauradors afectats han decidit organitzar-se per a reclamar responsabilitats davant un desastre que no havien vist en molts anys. La primera de la mesures que van a prendre és denunciar a l’Ajuntament perquè es faça càrrec de les indemnitzacions que corresponguen per no haver tingut les infraestructures necessàries per a evitar les pèrdues econòmiques a les quals s’enfronten els agricultors.
Des de dijous passat els agricultors han vist com els seus camps estan embassats per més de 30 centímetres d’aigua i les seues crides a l’Ajuntament sol·licitant ajuda han resultat en va, afirmen. Des de dijous passat només han rebut ajuda per part dels propietaris de la Finca El Canyaret que els ha permès evacuar aigua, encara que la situació segueix sent desesperada.
Una altra de les mesures que planteja el col·lectiu és la convocatòria d’una reunió oberta a tots els agricultors en la que l’alcalde de Xeraco, José Tejada, explique  els motius pels quals no s’han reparat les turbines “malgrat que fa dos anys van avisar del problema, perquè no s’han pres mesures urgents per a pal·liar la situació”. Així mateix, demanen responsabilitats als regidors de Manteniment i Serveis, Stefan Torres, i al d’Agricultura, Francesc Serralta.
Finalment, els agricultors de Xeraco han sol·licitat als partits amb representació en l’Ajuntament que insten la declaració de Zona Catastròfica al Govern central i s’habiliten plans d’ajuda per als agricultors que ho han perdut tot.
Aquesta mesura serà portada en forma de moció urgent a la Comissió que se celebrarà dijous de la mà del Partit Popular.

Articles relacionats