Agramunt culpa a l’independentisme de les seues acusacions de corrupció

El senador del PP Pedro Agramunt ha defès davant el Consell d’Europa la seua innocència davant de les acusacions de presumpta corrupció i ha denunciat ser víctima d’una operació de «lobbies i grups de pressió» exercida per activistes que, a més, donen suport al moviment independentista de Catalunya.

Agramunt ha sostingut aquesta postura en un document presentat aquest dimarts davant la Comissió de Reglament del Consell d’Europa, al que ha tingut accés Europa Press, després de l’informe intern de l’organisme apuntant «fortes sospites» de corrupció sobre el senador ‘popular’ per a la seua elecció com a president de l’Assemblea del Consell per part de l’Azerbaidjan i un lobbista de Bakú, així com en la seua defensa els interessos d’aquest país a l’hora de prendre decisions en l’Assemblea.

En la seua defensa, el senador valencià denuncia ser víctima «de la major operació de lobbisme i grups de pressió contra un individu a Europa que s’haja vist en molts anys» i titla l’informe d’investigació d'»insult a la intel·ligència, a l’estat de dret i a la democràcia».

En aquest sentit, repassa els informes en els quals es basa el document final d’acusació i retrau que estan basats en meres conjectures sense cap prova fefaent. A més, desgrana el seu origen per a demostrar que procedeixen de «lobbies» que reben fons des dels Estats Units o que recolzen l’independentisme català.

En aquest sentit, assenyala directament a l’Open Society Foundations, l’organització de George Soros, a qui acusa de donar suport al referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya, als independentistes i arremetre contra el Govern espanyol i el seu president, Mariano Rajoy, en les seues xarxes socials.

«El Senador Agramunt sempre ha actuat segons el seu criteri, consciència i defensa dels interessos espanyols. Igualment sempre ha defès amb honradesa i criteri la defensa dels drets humans i de la llei en la seua tasca parlamentària. Resulta inadmissible que es pretenga coartar la llibertat de pensament i de vot dels parlamentaris», sosté.

En aquest punt, Agramunt exigeix que s’informe de tot açò al Consell de Ministres del Consell d’Europa i es demanen explicacions al secretari general de la institució per permetre la presència de «lobbistes» en el seu si.

El senador del PP també ha presentat una demanda davant el Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg pel canvi de reglament aprovat el passat any pel qual se li va obligar a dimitir com a president per no comptar ja amb la confiança de la institució.

Agramunt al·lega haver-hi estat «indefens» davant una vulneració de les seues llibertats fonamentals i rebutja a més que la reforma del reglament s’aplicara de forma retroactiva, ja que ell havia sigut triat per a un període de dos anys.

Et Pot Interessar