14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Activitats culturals a Ròtova

– L’Ajuntament de Ròtova ha organitzat un seguit d’activitats culturals per al cap de setmana

La programació d’aquest pròxim cap de setmana és la següent:

Divendres 2 d’octubre:

Records per a compartir per a la gent més jove

Es celebrarà a la Nau Polivalent de Ròtova (Carrer Llocnou) acollirà el taller a partir de les 17.30 h. L’activitat està dirigida per a xiquetes I xiquets de 5 fins a 12 anys.

El taller està plantejat a partir del còmic de Paco Roca, sobre la importància dels records per a la persona, com a element de la identitat personal i col·lectiva. Treballarem els records que ens ajuden a ser millors persones, els moments de comunicació,
enteniment, etc., oferint un recurs educatiu, basat en l’expressió artística i treballant el recurs del còmic. L’activitat està subvencionada pel SARC de la Diputació de València.

Dissabte 3 d’octubre:

La Vihuela rondarà pels carrers de Ròtova el 3 d’octubre, a les 19 h, la música tornarà a estar present pels carrers de
Ròtova, amb una ronda amb cants i balls tradicionals, a càrrec de l’Associació La Vihuela de València. L’actuació s’emmarca dins de la XVII Campanya de Concerts d’Intercanvis amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura.

L’inici tindrà lloc a plaça de l’Església, i els balls passaran pel carrer Major, plaça Major, Sant Josep, Venerable, barri de la Mare de Déu de la Salut.

L’Associació La Vihuela, amb seu en l’antic barri del Carmen de la ciutat de València, és una agrupació que té com a objectiu promoure i estudiar la cultura i l’etnografia valencianes. D’aquesta manera, una de les finalitats principals de l’associació és l’estudi del folklore mitjançant el treball de camp i també el treball d’arxiu.

Dedica especial interés a la recuperació de cants, balls i danses tradicionals pròpies del territori valencià sota la direcció de Fermin Pardo, un dels principals experts en música tradicional valenciana. Al llarg de la seua trajectòria ha fet un extens treball de recopilació del folklore per tot el territori valencià. Així mateix ha estudiat molts vessants de la cultura tradicional com ara la
indumentària, les festes, l’arquitectura, la religiositat popular, etc.

Articles relacionats