Acord en el Pacte de Toledo per a actualitzar les pensions amb l’IPC

Els principals grups parlamentaris de la comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo del Congrés han aconseguit un acord sobre la redacció de la recomanació dedicada al manteniment del poder adquisitiu de les pensions, mitjançant la seua actualització amb l’IPC.

Així ho ha anunciat Íñigo Barandarian, portaveu del PNB en la Comissió del Pacte de Toledo. L’acord l’han tancat PP, PSOE, Units Podem, Ciutadans, PDeCAT, PNB i Compromís. Açò és, tots els grups representats, a excepció d’Esquerra Republicana.

La redacció d’aquesta recomanació revisada, principal punt de desacord dels grups en la negociació que mantenen des de fa pràcticament any i mig, és similar a l’aconseguida en l’última revisió de les recomanacions, i que data de 2011.

Açò es deu al fet que els grups van decidir treballar des d’aquesta redacció després de constatar que no era possible aconseguir un acord des de les dos propostes que estaven sobre la taula de la Comissió que presideix Celia Villalobos.

La falta d’acord va obligar a suspendre la reunió de la setmana passada, optant els grups per negociar de forma paral·lela un acord per a aquesta recomanació. Després de diverses trobades la setmana passada i aquesta, aquest dimecres la comissió ha aconseguit un acord.

Et Pot Interessar