11.5 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Hi haurà Cavalcada de Reis d’Orient a Gandia però amb canvis atenent a la seguretat sanitària

 

 

 

  • Gandia amplia el recorregut de la cavalcada dels Reis d’Orient per a garantir la seguretat front la Covid 19
  • José Manuel Prieto, alcalde de Gandia: “Hem afegit al recorregut el carrer Calderón de la Barca (inici) i la plaça El·líptica. A continuació, com ja és tradicional, la comitiva seguirà per l’avinguda República Argentina, Passeig Germanies i Duc Alfons el Vell fins a arribar a l’Ajuntament”.

  • Josep Alandete, vicealcalde de Gandia: Els xiquets i les xiquetes ja poden veure els preparatius d’eixa cavalcada del dia 5 perquè a partir de hui està ja en marxa a Santa Anna el campament dels Reis d’Orient on els patges estaran arreplegant totes les cartes”.

  • Juanjo Payà, tècnic de Política Festiva: “Encara que és una cavalcada adaptada a les circumstàncies tindrem 400 persones en tot el recorregut contant músics i participants”.

L’arribada dels Reis d’Orient pel port de Gandia (17.00 h) i el parlament final dels Reis des de l’Ajuntament (20.00 h) es faran sense públic i sols podrà seguir-se de manera telemàtica i per Tele Safor.

  • La cavalcada començarà a les 19.00 h. Serà ràpida per a evitar aglomeracions. Les carrosses no portaran sostre, de manera que podran veure Melcior, Gaspar i Baltasar sense problema des dels balcons.

  • Durant la cavalcada el Govern local disposarà de vora 40 efectius que vigilaran i garantiran que siga segura.

AO 4782 copia

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut aquest matí junt amb el vicealcalde, Josep Alandete, i el tècnic de Política Festiva, Juanjo Payà, per a anunciar les novetats que tindrà la cavalcada dels Reis d’Orient, el recorregut de la qual s’ampliarà per a poder facilitar les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries front la Cobid-19.

Prieto ha explicat que des de l’Ajuntament “som conscients de la situació sanitària què vivim, però també sabem que la ciutadania està anímicament esgotada i que la cavalcada dels Reis d’Orient és un dels actes més esperats pels xiquets i xiquetes”, per això mateix la cavalcada tindrà diferències respecte a la que seria una cavalcada d’un any normal. “Ni l’excepcionalitat de l’any passat ni tampoc la plena normalitat de fa dos anys”.

D’aquesta manera, Ses Majestats arribaran al Port a les 17 hores. El públic no podrà acostar-se, la zona estarà acotada, però sí que es podrà seguir de manera telemàtica i per televisió.

A continuació, a les 18 hores s’adorarà al Jesuset com habitualment es fa en la Seu Col·legiata. La gent podrà entrar a l’interior per la porta dels Apòstols fins a completar aforament. Com a novetat destacable, la plaça Major estarà acotada i vigilada per la Policia Local per evitar aglomeracions.

La cavalcada començarà a les 19 hores. Enguany es fa des del carrer Calderón de la Barca, a l’altura del col·legi Montdúver i les proximitats de la plaça Bennàcer. Serà una cavalcada ràpida, de manera que la gent que la vega no estiga esperant massa temps i el recorregut serà més ampli perquè la gent no s’aglomere en les vies principals.

Per últim, sobre les 20 hores els Reis d’Orient arribaran a la plaça Major. Però no faran cap tipus de salutació ni es pararan a la plaça i tampoc hi haurà presència de Ses Majestats al balcó de l’Ajuntament. Pujaran directament al despatx d’alcaldia on oferiran el seu discurs de manera telemàtica.

Per tant, l’arribada dels Reis d’Orient pel port de Gandia i el parlament final del Rei des de l’Ajuntament es faran sense públic i sols podrà seguir-se per televisió. A més, les carrosses de Ses Majestats no portaran sostre, de manera que podran veure Melcior, Gaspar i Baltasar sense problema des dels balcons.

La màxima autoritat de l’Ajuntament ha destacat que el recorregut s’ha allargat “per a evitar aglomeracions i facilitar que la gent s’esponge. Hem afegit el carrer Calderón de la Barca i la plaça El.líptica. A continuació, com ja és tradicional, la comitiva seguirà per l’avinguda República Argentina, Passeig Germanies i Duc Alfons el Vell fins a arribar a l’Ajuntament”.

Cal destacar que durant la cavalcada hi haurà 23 efectius policials i 7 de Protecció Civil, mentre que al Grau hi haurà 7 efectius policials i a Beniopa 2. En total es destinaran 32 agents de la Policia Local i 7 de Protecció Civil a vigilar i garantir una cavalcada segura.

José Manuel Prieto ha recordat que no es repartiran caramels ni altres llepolies en cap moment del recorregut per evitar incidents i que, segons la normativa vigent, “hem de portar mascareta al carrer sempre que no puguem mantenir la distància mínima d’1,5 metres. Per tant, les persones que assistisquen a la cavalcada, han de fer-ho amb mascareta, preferentment FP2 o quirúrgica”.

Per últim, s’ha mostrat convençut que “una vegada més, la ciutadania de Gandia sabrà estar a l’alçada de les circumstàncies. Els ho devem als xiquets i a les xiquetes de Gandia, que es mereixen veure als Reis Mags d’Orient”.

Per la seua banda, Alandete, ha assenyalat que “els xiquets i les xiquetes ja poden veure els preparatius d’eixa cavalcada del dia 5 perquè a partir de hui està ja en marxa el campament dels Reis d’Orient a santa Anna on els patges estaran arreplegant totes les cartes amb tots els seus desitjos perquè la nit de Reis Ses Majestats puguen repartir-los a totes les cases de la nostra ciutat”.

També ha recomanat “eixe plus de precaució que tots hem de tindre i desitjar que els Reis quan arriben a les nostres cases vinguen ben carregats de salut, il·lusió, ganes de viure i molts regals per a tots els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat”.

I, per finalitzar, Payà s’ha mostrat agraït per la col·laboració de tota la ciutadania per fer possible aquest acte: “Encara que és una cavalcada adaptada a les circumstàncies tindrem 400 persones en tot el recorregut contant músics i participants. Per això, vull agrair a tots els col·lectius de la ciutat que cada any ens ajuden perquè l’arribada dels Reis siga lo magnífica que es mereixen”.

Articles relacionats