12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

EL MÍTIC MARCEL PÉRÈS AL MONESTIR DE LA VALLDIGNA

 

– El Monestir de la Valldigna arranca la seua programació del 2022 amb un convidat de luxe: el mític músic i musicòleg francés Marcel Pérés

Pérés, impartirà al Monestir de la Valldigna un taller sobre el cant romà antic. Els dies 7, 8 i 9 de gener tindrà lloc el taller que oferirà Marcel Pérés al voltant del repertori romà antic de les litúrgies pontificals a sant Pere a les grans basíliques romanes, des del segle VIII fins a finals del segle XIII. Igualment, dissabte a les 19.00 hores, Pérés interpretarà un recital basat en aquest gènere.

Marcel Pérés sempre ha estat fascinat per com hem arribat els humans a crear l’art de la música. L’any 1982, va fundar l’Ensemble Organum amb el qual va emprendre una exploració metòdica dels repertoris litúrgics medievals.

El 1984 va crear, a la Fundació Royaumont, un centre de recerca sobre la interpretació de les músiques medievals, i el CERIMM (Centre Europeu per a la Recerca sobre la Interpretació de les Músiques Medievals), del qual va ser director fins al 1999.

Amb l’Ensemble Organum ha realitzat una quarantena de registres discogràfics, la majoria dels quals han rebut les més altes distincions: Diapason d’or, Classical AwardsChoc de l’Année du Monde de la Musique o el New York Times essential records of the 20th century.

El 2001, Marcel Pérés va crear, a l’antiga Abadia de Moissac, el CIRMA (Centre Itinerant de Recerca sobre les Músiques Antigues) destinat a revaloritzar a través de la música els diversos desplaçaments dels homes, dels seus pensaments i del seu saber experiencial al llarg dels segles, a desenvolupar perspectives d’estudi complementàries entre les tradicions vives i l’arqueologia musical.

Entre els alumnes que s’han matriculat al curs, en trobem no sols de l’estat espanyol, sinó alumnes que d’altres estats de la Unió Europea, que viatjaran exclusivament a la Valldigna per realitzar el curs amb Marcel Pérés.

La participació i l’assistència és lliure i gratuïta, fins a completar aforament, ja que les places estan limitades per estricte ordre de reserva. Les activitats de música medieval, com els anys anteriors estan organitzades per la Mancomunitat de la Valldigna, amb el suport de la Conselleria de Cultura, i coordinades pel Centre Internacional de Música Medieval.

Articles relacionats