26.6 C
Gandia
Dilluns, 4 juliol, 2022

L’empresa PharmaMar comunica que el seu fàrmac, Aplidin, podria ser efectiu per a tractar el coronavirus

PharmaMar, l’empresa farmacèutica espanyola, anuncia que un dels seus fàrmacs podria ser efectiu contra el coronavirus

La biofarmacèutica ha fet un pas més en el seu intent per aconseguir que un dels seus fàrmacs, Aplidin, siga utilitzat per a combatre el coronavirus. Assegura que els resultats dels estudis in vitro “han resultat ser positius”, per la qual cosa demanarà realitzar les primeres proves amb pacients infectats amb el covid-19. 

Aplidin va ser aprovat a Austràlia per al tractament de mieloma múltiple, podria formar part “de l’arsenal terapèutic per a pal·liar el coronavirus“. Hui fa un pas més. En un comunicat remés a la CNMV, la biofarmacèutica destaca que “els resultats dels estudis in vitro d’Aplidin (plitidepsin) en el coronavirus humà HCoV229E, que té un mecanisme de multiplicació i propagació molt similar al covid-19, han resultat ser positius amb una potència de l’ordre nanomolar”.

La companyia explica que “aquests resultats confirmen la hipòtesi que la diana terapèutica de Aplidin (plitidepsin), que és l’EF1A, és clau per a la multiplicació i propagació del virus“.

L’empresa, arran d’aquestes conclusions, vol fer un pas més en els seus esforços per aconseguir que Aplidin siga utilitzat per a combatre el coronavirus. Una vegada conegudes les primeres conclusions dels estudis que s’han dut a terme en el Centre Nacional de Biotecnologia del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), “PharmaMar contactarà amb autoritats reguladores per a analitzar les possibilitats d’estudis en pacients infectats amb el Covid-19“.

Articles relacionats