15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

L’antic centre esportiu Roís de Corella de Gandia es converteix en un centre cívic

L’antic centre esportiu Roís de Corella s’ha convertit amb un centre cívic que acollirà diverses activitats intergeneracionals, i s’estrenarà en el nou ús aquest dissabte 23 amb la tercera edició de Cultur Pop. Així ho han anunciat les regidores de Sanitat Pública, Liduvina Gil; d’Esports, Lydia Morant, i de Polítiques Educatives i Joventut, Laura Morant. Les activitats de la Junta de Districte que es venien desenvolupant en el centre social de Roís de Corella del carrer Ciutat Laval, es traslladen a aquest espai del Parc del País Valencià, abans utilitzat com a complex esportiu fins l’entrada en fallida de l’empresa concessionària, fa un any. 

El centre cívic es converteix així en un espai sociocultural i intergeneracional, donant cabuda a múltiples activitats destinades a totes les edats. “Amb aquest trasllat s’ha buscat reutilitzar les instal·lacions de l’anterior centre esportiu, dinamitzar el barri, crear diferents punts de trobada i diversificar l’oferta associativa”, ha comentat Liduvina Gil.

El centre cívic compta amb tres sales diferenciades: Sala multiusos, per a projeccions, tallers, reunions, associacionisme i activitats per a joves; sala lúdica: infantil, espai de criança i punt de trobada familiar, i sala saludable, amb activitats de psicomotricitat, relax i benestar social.

La sala multiusos i els jardins acolliran les activitats dedicades a la joventut. El centre cívic compta amb zona Wi-Fi. També servirà per a ampliar les activitats dels centres de convivència de majors, pal·liant les llistes d’espera en ioga, gimnàstica passiva, ball avançat, ball amb coreografia, marxa nòrdica, pilates o zumba.

Entre els cursos previstos destaquen el de castellà per a migrants, noves tecnologies, reforç escolar a les vesprades, manualitats i xarxes socials.

Ludoteca i activitats infantils

Gil ha destacat que “de dilluns a divendres tenim un espai de ludoteca per a xiquets d’1 a 3 anys on poden compartir jocs d’estimulació i experimentació en companyia de les seues mares i pares. És el que anomenem la Porta Menuda, un espai de convivència per als més xicotets i les seues famílies”. A les vesprades, també funcionarà el Casal Infantil, un espai de trobada, de relació i participació on, mitjançant jocs i joguets, es proporcionen accions encaminades a l’educació integral activa i creativa dels xiquets i xiquetes.

Tota l’oferta de tallers i activitats començarà el dia 1 d’abril, encara que dissabte que ve 23 de març, el centre cívic Roís de Corella serà el lloc triat per a la celebració de la Cultur Pop, que l’any passat va tindre lloc en el passeig de les Germaníes. La programació contempla un esdeveniment mensual  des de març fins a juny.

Aquestes activitats infantils són gratuïtes. El dissabte, 23 de març, d’11 a 20 hores tindrà lloc la Gran Festa de la Colla d’ À Punt. Es repartirà suc de taronja als assistents. A la vesprada, cançons, màgia, discoteca mòbil i xocolatada.

El 12 d’abril a les 17.30 hores actuen Lore i el colors perduts.

El 17 de maig a les 17.30 hores els més xicotets podran cantar i ballar amb Color Band.

L’última cita de la programació de la Cultur Pop serà l’1 de juny. A les 17 hores començarà la “Aventura medieval”, teatre de carrer itinerant.

Espai per a joves

Per part seua, Laura Morant  ha comentat que “és un plaer comptar amb un espai en el qual es podran realitzar totes aquelles activitats d’educació no formal i continuar fent activitats que ja es realitzaven en centres socials, però ara en instal·lacions més àmplies per a la joventut i , el més important, de manera gratuïta”. Entre altres, figuren: jocs de taula, jocs de rol, taller de batucada i videojocs. “Des del departament de Joventut, juntament amb el Colsell dels Joves, tractem de promoure un oci alternatiu a la festa i a l’alcohol”, ha posat l’accent la regidora, qui ha recordat l’èxit de Nocturnea entre els joves.

Així mateix, Lydia Morant ha centrat la seua intervenció a explicar la gestió de la piscina que “mantindrà el seu paper esportiu i lúdic”. A l’ésser una piscina descoberta, la programació està prevista que comence el dissabte 1 de juny. Durant tot aquest mes només hi haurà servei vespertí, de 15.30 a 20 hores. Quan comencen les vacances escolars el servei passarà a ser de 12 a 20 hores. Està previst que abans i després d’aquest horari, hi haja cursos de natació i aquagym. Els preus d’aquests cursos i abonaments estan establits segons l’ordenança municipal vigent.

Articles relacionats