12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Mil dos-cents estudiants d’ESO i Batxillerat participen a Gandia en les proves Cangur de matemàtiques

Mil dos-cents estudiants pertanyents a 37 centres d’ensenyament secundari de l’entorn de Gandia han participat en les Proves Cangur de Matemàtiques, que han tingut lloc aquest dijous 21 de març al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. Les Proves Cangur de Matemàtiques són una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières. 
La Prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes L’encarregada d’organitzar aquesta prova a la Comunitat Valenciana és la Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi. 
La prova consta de 30 problemes de resposta tancada amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema, té una durada de 75 minuts i va dirigida a l’alumnat d’ESO i Batxillerat; es tracta d’un concurs individual l’objectiu real del qual és que l’alumnat dedique una estona a divertir-se resolent els problemes plantejats al formulari. La resolució d’aquests problemes es basa més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics.

Articles relacionats