17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

El Concurs de Coques d’Oliva anuncia un jurat d’excepció amb Ricard Camarena, Salvador Montplà i Xavier Barriga

L’Associació Gastronòmica Amics dels Cocs d´Oliva (AGACO) ha presentat el II Concurs Nacional de Coques Ciutat d´Oliva, que se celebrarà el pròxim 6 de maig en el Centre Polivalent amb el propòsit de promocionar i dotar de visibilitat a nivell nacional a un plat tan característic de la gastronomia de la Safor com són les coques d’Oliva.
L’acte oficial de presentació ha comptat amb l’assistència de Pepe Cotaina, president d’AGACO; Mireia Morera, regidora de Turisme; Yolanda Pastor, regidora d’Educació i Participació Ciutadana, i  l’alcalde, David González.
En aquesta segona edició podran participar un màxim de 20 professionals de la gastronomia, la fleca o la pastisseria, i cinc escoles gastronòmiques que presentaran i cuinaran una recepta original i d’elaboració pròpia que estiga en línia amb la finalitat del concurs.
Cal recordar que el Concurs Nacional de Coques Ciutat d´Oliva, de caràcter anual, s’ha consolidat com un referent per a la promoció i projecció d’un producte tradicional de la gastronomia d’Oliva amb l’objectiu d’ajudar a difondre la versatilitat de les coques en totes les seues varietats i promoure el seu consum mitjançant la difusió de les receptes elaborades en el transcurs de l’esdeveniment.
En aquest sentit, la regidora de Turisme, Mireia Morera ha remarcat la “importància de la gastronomia per al sector turístic com a motor econòmic de la nostra ciutat”. Morera, ha indicat que “és una satisfacció poder organitzar i donar suport a una iniciativa que promociona i projecta a nivell nacional un producte tan nostre, que beneficia la imatge de la nostra ciutat i que converteix a grans professionals de la gastronomia en ambaixadors de la nostra cultura i tradició gastronòmica”.
D’altra banda, l’alcalde, David González, ha coincidit a assenyalar la transcendència de les coques com a “element potenciador de la nostra gastronomia” i ha afirmat que aquest plat és un poc més que una recepta ja que s’ha convertit “en una manera de vida per a les persones que vivim al Mediterrani”.
En aquesta ocasió seran deu professionals que formaran el jurat, entre els quals cal destacar la presència de Ricard Camarena, amb dues estreles Michelin; Salvador Montplà, el millor pastisser del món en 2018; Xavier Barriga, considerat el millor forner d’Espanya, o Rafa Soler del restaurant Audrey de Calp, premiat amb una estrela Michelin i un Sol Repsol.
També estaran presents en el Jurat del II Concurs Nacional de Coques Ciutat d´Oliva, Mª José San Román, del Restaurant Monastrell d´Alacant, que compta amb una estrela Michelin i dos Sols Repsol; Mª Carmen Vélez, del Restaurant La Sirena de Petrer, amb un Sol Repsol, Premi Cuinera de l’Any Comunitat Valenciana i presidenta de Dones en Gastronomia, i Mª José Martínez, xef del Restaurant Lienzo de València amb un Sol Repsol.
A més, completarà aquest jurat d’excepció Borja Susilla del Restaurant Tula de Xàbia i III premi Cuiner revelació a Madrid Fusió 2019; Antonio Crespo, director CdT d’Alacant i responsable de coordinació tècnica de la formació de la xarxa de centres CdT, i Pedro José García Mocholí, crític gastronòmic del diari Las Provincias.
Pepe Cotaina, president d’AGACO, ha agraït a tots aquests experts de la gastronomia que hagen acceptat ser membres del jurat ja que “és una manera de reconéixer la importància i la solidesa d’aquest concurs que va nàixer per a convertir a Oliva en la catedral de les coques”. Cotaina ha afegit que “aquest grup és un firmament ple de sols i estreles que faran brillar més si cap aquest esdeveniment.”
Les bases del concurs així com la fitxa d’inscripció es poden consultar en www.olivaturismo.com i en la RRSS d’Oliva Turisme i AGACO.

Concurs escolar
Amb motiu d’aquesta segona edició del Concurs Nacional de Coques, la regidoria d’Educació i Participació Ciutadana organitzarà un concurs de dibuix entre els escolars del municipi i diverses activitats en la jornada del 6 de maig. Tal com ha assenyalat la regidora, Yolanda Pastor, “és important que els xiquets coneguen la nostra gastronomia com a part fonamental de la nostra cultura i la puguen posar en valor”. Així mateix, Pastor ha donat l’enhorabona a AGACO i a la regidoria de Turisme per “sumar il·lusions en organitzar aquest concurs”.

Articles relacionats