Una descoordinació entre departaments provoca l’enderrocament d’un mural feminista

Una descoordinació entre departaments de l’Ajuntament de Gandia ha provocat l’enderrocament d’un mir on fa poc s’havia elaborat el mural ‘Ens volem vives’. El Grup Municipal de Més Gandia, que dirigeix la regidoria dIgualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, assegura que desconeix lactuació que des del departament dUrbanisme shi està realitzant al Jardí de la Casa de la Marquesa i que ha provocat lenderrocament del mur amb la pintura, i lamenta que no shaja comunicat, ni a Igualtat, que és qui va facilitar i tramitar els permisos en el seu dia, ni a la Xarxa Feminista, autora del mural. En aquest sentit, han demanat les explicacions pertinents al departament dUrbanisme i han arrancat el compromís que, només siga possible, s’habilite un altre mur consensuat amb les autores.

Pel que fa a la pintura mural que sestà realitzant aquests dies a la paret lateral de lIES Ausiàs March, des de Més Gandia sassegura que res té a veure amb les activitats de la Xarxa Feminista, ja que semmarca dins els actes del 8 de Març, que organitza l‘àrea dIgualtat en col·laboració amb el projecte Serpis Urban Art Project, dels departaments dels companys Nahuel González i Xavi Ródenas, que dedica cada intervenció a una temàtica social i posa en valor lart urbà com a forma dexpressióartística i reivindicativa, un dels programes que enorgulleix la gestió de Més Gandia aquesta legislatura.

Finalment, des de Més Gandia recorden que des de linici de la legislatura l‘àrea dIgualtat ha col·laborat duna forma activa amb la Xarxa Feminista, com no podia ser daltra manera. Prova daixòés la implicació del departament que dirigeix Lorena Milvaques en la creació de lespai de cures, a les instal·lacions de lUrbalab, també amb la col·laboració de la companya i regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo.  

Les obres

Les obres a les que fa referència la vicealcaldessa les ha projectat el departament d’Urbanisme i consisteixen a recuperar l’antic pàrquing privat existent entre la Casa de la Marquesa per tal de connectar eixa zona amb la plaça del Prado. La iniciativa farà possible la implantació d’una zona enjardinada que millorarà també la connexió entre el passeig Germanies i la plaça del Prado.

Tal com ha explicat el portaveu del govern municipal de Gandia, Jose Manuel Prieto, el projecte de reforma permetrà integrar la plaça del Prado amb el solar de la Casa de la Marquesa. “La connectivitat de les dues zones ens obliga a transformar un espai que era provisional, en definitiu“.
Els treballs, iniciats dilluns 18 de febrer, han obligat a enderrocar el mur amb el mural ‘Ens volem Vives‘ que es va construir de manera provisional i que separa els dos espais. Des de l’Ajuntament de Gandia es lamenta aquesta coincidència pel que, a causa de la importància del missatge, el consistori planteja una ubicació definitiva per al mural feminista abans del pròxim 8 de març.

Et Pot Interessar