Una descoordinació entre departaments de l’Ajuntament de Gandia ha provocat l’enderrocament d’un mir on fa poc s’havia elaborat el mural ‘Ens volem vives’. El Grup Municipal de Més Gandia, que dirigeix la regidoria d‘Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, assegura que desconeix l‘actuació que des del departament d‘Urbanisme s‘hi està realitzant al Jardí de la Casa de la Marquesa i que ha provocat l‘enderrocament del mur amb la pintura, i lamenta que no s‘haja comunicat, ni a Igualtat, que és qui va facilitar i tramitar els permisos en el seu dia, ni a la Xarxa Feminista, autora del mural. En aquest sentit, han demanat les explicacions pertinents al departament d‘Urbanisme i han arrancat el compromís que, només siga possible, s’habilite un altre mur consensuat amb les autores.
Pel que fa a la pintura mural que s‘està realitzant aquests dies a la paret lateral de l‘IES Ausiàs March, des de Més Gandia s‘assegura que res té a veure amb les activitats de la Xarxa Feminista, ja que s‘emmarca dins els actes del 8 de Març, que organitza l‘àrea d‘Igualtat en col·laboració amb el projecte Serpis Urban Art Project, dels departaments dels companys Nahuel González i Xavi Ródenas, que dedica cada intervenció a una temàtica social i posa en valor l‘art urbà com a forma d‘expressióartística i reivindicativa, un dels programes que enorgulleix la gestió de Més Gandia aquesta legislatura.
Finalment, des de Més Gandia recorden que des de l‘inici de la legislatura l‘àrea d‘Igualtat ha col·laborat d‘una forma activa amb la Xarxa Feminista, com no podia ser d‘altra manera. Prova d‘això, és la implicació del departament que dirigeix Lorena Milvaques en la creació de l‘espai de cures, a les instal·lacions de l‘Urbalab, també amb la col·laboració de la companya i regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo.
Les obres
Les obres a les que fa referència la vicealcaldessa les ha projectat el departament d’Urbanisme i consisteixen a recuperar l’antic pàrquing privat existent entre la Casa de la Marquesa per tal de connectar eixa zona amb la plaça del Prado. La iniciativa farà possible la implantació d’una zona enjardinada que millorarà també la connexió entre el passeig Germanies i la plaça del Prado.
Tal com ha explicat el portaveu del govern municipal de Gandia, Jose Manuel Prieto, el projecte de reforma permetrà integrar la plaça del Prado amb el solar de la Casa de la Marquesa. “La connectivitat de les dues zones ens obliga a transformar un espai que era provisional, en definitiu“.
Els treballs, iniciats dilluns 18 de febrer, han obligat a enderrocar el mur amb el mural ‘Ens volem Vives‘ que es va construir de manera provisional i que separa els dos espais. Des de l’Ajuntament de Gandia es lamenta aquesta coincidència pel que, a causa de la importància del missatge, el consistori planteja una ubicació definitiva per al mural feminista abans del pròxim 8 de març.