Sis autors participaran en la nova temporada del Club de Lectura de les Biblioteques de Gandia

El regidor de Cultura de Gandia, Joan Muñoz, acompanyat del coordinador de Biblioteques, Toni Ordiñana, han presentat una part de la nova programació d’activitats 2018/2019 que s’encetava dilluns passat. Sis autors participaran en la nova temporada del Club de la Lectura, amb novetats, com ara la presència de dos nous gèneres narratius: la novel·la gràfica i la novel·la no de ficció. L’associació d’escriptors i escriptores en la nostra llengua de la comarca, Saforíssims Societat literària també hi col·laborarà amb una doble lectura de poesia.

A l’igual que l’any passat, s’espera comptar amb la presència dels autors/es guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Gandia, els quals presentaran les seues obres.

Agustina Brines, Gràcia Signes, Maite Insa, Òscar Gual i Maria Josep Escrivà hi participaran com a moderadors. Totes les sessions tindran lloc a les 19.30 h, al saló d’actes de la Biblioteca Central.

 • Dijous, 25 d’octubre

“Clavícula” (Ed. Anagrama), de Marta Sanz. Proposta de lectura i modera la sessió: Agustina Pérez.

 • Dijous, 29 de novembre

“La senyora Dalloway” (Ed. La Magrana), de Virgina Wolf. Proposta de lectura i modera la sessió: Gràcia Signes.

 • Dijous, 20 de desembre

“Soterrani” (Edicions 62), de Josep M Benet i Jornet.  Proposta de lectura i modera la sessió: Maite Insa.

 • Dijous, 31 de gener

Doble lectura de poesia de Saforíssims:

“Que tot plegat no semble mentida” (Edicions 96), amb l’autor Vicent Olaso.

“La llum de curtcircuit” (Ed. Bromera), amb l’autor Josep Lluís Roig.

Modera: Maria Josep Escrivà, presidenta de Saforíssims.

 • Dijous, 28 de febrer

“La Casa loca” (Ed. Astiberri), Premi Nacional de Novel·la Gràfica. Amb la participació de l’autor, Paco Roca. Proposta de lectura i modera la sessió: Óscar Gual.

 • Dijous, 28 de març

Presentació del Premi Ausiàs March de Poesia 2018. Amb la participació de l’autor/a.

 • Dijous, 25 d’abril

Presentació del Premi Joanot Martorell de Narrativa 2018. Amb la participació de l’autor/a.

 • Dijous 30 de maig

“El llibre daurat: la història de la paella com no s’ha contat mai” (Ed. Pòrtic), de Josep Piera.

D’altra banda, les sessions d’explicació i preparació de la nova modalitat de proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià – convocatòria 2018: Nivells C2 i B2 (descripció dels exàmens, realització prova-model):

 • 23 i 25 d’octubre, primera part preparació C2 (l’examen és el 27 d’octubre): Comprensió escrita, estructures lingüístiques, expressió i interacció escrites. La inscripció per a les sessions serà del 8 al 20 d’octubre.
 • 30 d’octubre, preparació B2 (es tracta d’un nou examen de la JQCV que tindrà lloc el 3 de novembre): Comprensió oral i escrita, estructures lingüístiques, expressió escrita i expressió i interaccions orals. La inscripció per a les sessió serà del 22 al 31 d’octubre.
 • 5 i 9 de novembre, preparació 2a part C2 (examen el 10 de novembre): Expressió i interacció orals. La inscripció per a les sessions serà del 8 al 20 d’octubre.

Totes les sessions tindran lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Central, de 17 a 18 hores, a càrrec de la professora Guillermina Delgado Artés.

 

 

Et Pot Interessar