L’equip de la Ruta de la Salut visita este dimecres Miramar

El programa La Ruta de la Salut visita aquest dimecres 3 d’octubreà el Centre Social El Molí de Miramar, en horari de 17 a 20 hores. La Ruta de la Salut és una iniciativa de la Diputació i de l’Hospital General Universitari de València, que té com a finalitat millorar la salut de la població valenciana incrementant la prevenció de les malalties més habituals i millorant els coneixements en pràctiques saludables.
D’aquesta manera, la Ruta de la Salut oferirà xarrades, tallers i proves mèdiques gratuïtes per a tots els veïns i veïnes interessats, de totes les edats. Aquestes activitats es desenvoluparan de 17 a 20 hores en la Sala Multiusos del Centre Social El Molí.

Respecte a les proves mèdiques que es realitzaran, aquestes es classifiquen en quatre estacions. L’estació de risc cardiovascular, que calcula el risc de patir alguna patologia relacionada amb el cor, es pren la tensió, glucèmia i es realitzen electrocardiogrames. L’estació de pneumologia inclou espirometrías i cooximetrías. En l’estació de nutrició es donaran consells relacionats amb aquest tema i amb l’exercici físic, i es realitzaran mesuraments de la massa corporal. Finalment, en l’estació d’osteoporosi es calcula la fractura òssia i s’ofereixen consells per a prevenir l’osteoporosi. El programa inclou, a més, una taula informativa sobre hàbits saludables.
Pel que fa a les xarrades oferides, giren al voltant de temes relacionats amb l’obesitat, la nutrició, l’exercici físic o la diabetis. També s’analitzen els factors de risc cardiovascular i com prevenir un ictus o un infart. Les dolències respiratòries, l’apnea del somni, la grip i la vacunació són unes altres de les qüestions sobre les quals parlaran els professionals de la Ruta de la Salut en la seua visita al Centre Social El Molí. Finalment, els assistents podran també conèixer un poc més sobre l’osteoporosi, l’artrosi i altres dolències reumatológicas i dels ossos.
Cal recordar que la Ruta de Salut ja va visitar Miramar al novembre de 2014 amb molt bona acceptació per part de les més de 100 persones que van participar en les diverses activitats organitzades.

Et Pot Interessar