Convulsió a la política local de Gandia pel resultat de les primàries de Compromís

G. CABANILLES       

Mai unes primàries a Compromís de Gandia havien generat una convulsió al conjunt del sistema polític local com les que este divendres 15 de juny han servit per a designar a Josep Alandete com a candidat a l’alcaldia per esta formació. Alandete es va imposar a la regidora Alicia Izquierdo per uns cinc punts de diferència, el que mostra també l’existència de dos blocs ben igualats i definits a Compromís. 

Això, que en teoria només havia de preocupar a Compromís, ha generat inquietuds i esperances a la resta de l’espectre polític local. Inquietud d’una banda perquè Alandete no massa partidari de la fòrmula de Més Gandia amb la que Compromís ha compartit candidatura amb altres forces polítiques per a fer regidors a persones com Nahuel González i Xavier Ródenas, que res tenen a vore amb Compromís. I esperança de l’altra banda perquè una dispersió del vot progressista faria somiar a la dreta en retornar al govern local, encara que resta per vore amb quin reequilibri de forces. 

On més preocupació ha generat l’elecció d’Alandete ha estat al PSPV, més fins i tot que al sector de Compromís que ha donat el seu vot a Alicia Izquierdo. Reeditar Més Gandia és una decisió que està en mans de Compromís, i Compromís sembla que està en mans del sector d’Alandete. D’ací a l’hora de presentar les candidatures davant la Junta Electoral veurem tot tipus de pressions, reunions, negociacions, emissaris, i recomanacions de la direcció nacional. 

No cal oblidar el shock que ha causat la victòria d’Alandete sobre el 46% de la militància de Compromís que s’havia decantat per Alicia Izquierdo, una persona que ha demostrat interès i eficàcia en la gestió institucional, i que no obstant no s’ha vist recolzada a la seua pròpia casa. 

Et Pot Interessar