24.7 C
Gandia
Divendres, 1 juliol, 2022

40 Aniversari de l’Escola del Club Ciclista La Valldigna

Aquest pròxim dissabte a les 19,30 hores l’escola del Club Ciclista La Valldigna celebra el 40 aniversari des de la seua fundació en 1980 i per a això la institució amb motiu d’aquesta efemèride presentarà als 16 joves corredors d’entre 5 i 14 anys que disputaran la present temporada defensant els colors del club.

L’acte tindrà lloc en el pavelló multiusos Carlos Pellicer de Tavernes i de moment han confirmat l’assistència totes les forces polítiques de la població, ja que és el club amb més antiguitat en la Comunitat Valenciana, a més d’estar molt arrelat a la capital de la Valldigna.

Qualsevol persona que veu la V als equipaments sap que significa Valldigna i que aquesta es passeja per tots els racons de la Comunitat, perquè són molts ciclistes vallers els que transiten per les carreteres.

HISTÒRIA DEL CLUB

Tot va començar l’any 1980, encara que el club ja ténia tres anys d’existència, quan un grup de pares, de xavals com Salvador TalensPaco el Xurrero, Espinosa i algun mes, van decidir formar l’escola. Una època on es vivia el ciclisme al 100 per cent, tal vegada perquè no hi havia massa coses per a triar, perquè cada expedició a una carrera era com un dia de festa, amb els cotxes plens de bicicletes en la part de dalt com si fora la volta a Espanya, o el segur perquè l’esperit del ciclisme hi havia calat en un grup d’aficionats bojos per l’esport de la bicicleta.

En les carreres era un altre món, perfectament podien haver-hi 2000 o 3000 persones, tot ple de gom a gom, on els joves ciclistes creien que algun dia podien ser professionals encara que el viatge seria llarg. Una època on el ciclisme valencià dominava en l’àmbit nacional com mai l’havia fet, corredors com Angelino Soler, Salvador Botella, Paco Cardona i tant altres eren ídols d’aquella època.

Durant molts anys Salvador Talens “Putxero” va ser el president del club i entrenador, gràcies a ell no va desaparéixer el club en cap moment. Durant aquests anys l’única cosa que recorden, els components del club, eren les paraules d'”atacar i atacar”, i ells atacaven com sinó haver-hi un demà, i a pesar que en algunes ocasions es quedaven extenuats o despenjats del grup, l’objectiu s’havia complit, que no era un altre que haver donat la cara sempre, fet que fia que els altres equips els respectaren.

En els 40 anys de l’escola han passat nombrosíssims corredors que han arribat fins i tot a ser campions d’Espanya, el primer va ser Emilio Carbo més conegut com el “Xurrero” i com no destacar a la primera ciclista femenina en la comunitat valenciana que va ser Rosa Sansaloni que ha guanyat tot el que es podia guanyar fins i tot hui continua competint. També destacar a Edu Llacer que es queda a les portes de ser el primer valler professional després de guanyar la Pujada a Gorla en el País Basc. Uns quaranta anys que han donat per a molt.

Hui en dia l’escola té 16 alumnes, suficients per a abordar la temporada amb escreix, es té presència en totes les categories des de promeses fins a infantils i només mancada de tindre més representació femenina. L’entrenador d’aquest nou projecte és Marcos Mestre que intentarà aconseguir que els corredors gaudisquen del ciclisme mentre que el director esportiu serà Salvador Olaso. Cal destacar que els corredors en aquest 2020 portaran una rèplica de l’equipatge que van portar fa 40 anys.

Articles relacionats