9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

40 Aniversari de l’A.V. Marenys de Rafalcaid i amb un nou propòsit d’aspirar a la Bandera Blava

– Hui, dia 15 d’octubre, es compleixen 40 anys des del registre de l’Associació de Veïns de Rafalcaïd en el Govern Civil de València

La primera Junta Directiva de l’associació va comptar amb Vicente Morant Moratal (President), J.A. Zualaga Iriondo (Secretari) i com a vocals José Almiñana Navarro, Joaquín Rodríguez Rodríguez, Juan A. Miñana Rocher i Manuel Piqueres Ivars.

Com totes les associacions, durant aquest temps ha tingut alts i baixos, alguns bastant coneguts a la ciutat, com quan va haver-hi dues associacions de veïns en el barri o moments d’inactivitat. La veritat és que han passat els anys i les diferents juntes directives, amb major o millor fortuna, han contribuït al fet que Marenys de Rafalcaïd passara de ser un conjunt de casetes, amb camins de terra, on no hi havia ni enllumenat ni aigua potable, a una urbanització que, encara que pendent d’acabar i notòriament millorable, compta amb serveis públics, carrers asfaltats, enllumenat, aigua potable i un centre social.

40 anys treballant pels seus veïns i veïnes

La Comissió de treball d’Organització d’Activitats està preparant una sèrie d’accions a desenvolupar durant aquest any per a celebrar una data tan assenyalada, alguna de les quals ja estan en marxa.

1- Canvi del logotip de l’associació, adaptant-lo a la celebració del 40 aniversari (us ho adjuntem).

2- Creació de la web www.rafalcaid.com, que aspira a ser un vertader portal d’informació del barri i que actualment compta informació de l’associació de veïns, bústia de queixes o suggeriments, notícies o informació vària de l’entitat. En aquesta web també publicarem els nostres comptes, el dia que tinguem una mica de diners, clar, perquè actualment tenim un euro.

3- Campanya de regularització del cens de socis i sòcies, per a actualitzar les dades i poder, junts, construir aquesta nova etapa de l’associació.

Finalment, des de l’associació han assenyalat que “volem fer pública la demanda que durant l’últim mes i concretament des que va entrar la nova junta directiva, hem estat plantejant tant al govern municipal, concretament a l’Alcalde de Barri del Grau-Venècia-Rafalcaïd, Sr. Miguel Ángel Picornell i a l’Alcalde de Gandia, Sr. José M. Prieto, com al Grup Municipal Popular. Que no és altra que sol·licitar formalment a l’Ajuntament de Gandia que s’inicien els tràmits per a poder optar al guardó de la Bandera Blava a la nostra platja”.

Jesús Bañuls, President de la A.V. Marenys de Rafalcaïd ha destacat que “Demanar la Bandera Blava no és un brindis al sol. Si s’aconsegueix, a més del reconeixement per al barri, implicaria que necessàriament millorarien molts serveis, no sols en la zona d’arena, també en tots els accessos, que és una altra de les nostres reivindicacions”.

Per què l’A.V. Marenys de Rafalcaïd vol la bandera blava per a la seua platja?

Normalment pensem que la bandera blava implica la només a la zona d’arena o les anàlisis d’aigua i efectivament, per a obtindre-la i mantindre-la, és imperativa la neteja de la platja, però també el seu entorn, inclòs camins, àrees d’aparcament i accessos, que han d’estar nets i ben mantinguts en tot moment i és en aquests casos hauria un benefici considerable per alsMarenys de Rafalcaïd.

Articles relacionats