22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

Gandia guarda un minut de silenci per les darreres 8 víctimes de la violència masclista

L’Ajuntament de Gandia vol mostrar el seu rebuig i condemna dels últims assassinats masclistes. Des de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere confirmen els presumptes assassinats per violència de gènere des de la passada convocatòria (25 de juliol).

El primer cas, es tracta d’una dona de 26 anys assassinada a Girona presumptament per la seua exparella el 27 de juliol. La víctima no tenia filles ni fills menors d’edat. No existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

En el segon cas, es tracta d’una dona de 29 anys assassinada presumptament per la seua parella a la província de Barcelona el 30 de juliol després de patir una agressió presumptament per part de la seua parella el dia 27 de juliol. La víctima no tenia filles ni fills menors d’edat. No existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

El tercer dels casos, és una dona de 22 anys assassinada presumptament pel seu cònjuge a Sevilla el 31 de juliol. La víctima no tenia fills ni filles menors d’edat. No existien denúncies prèvies per violència de gènere de la víctima contra el presumpte agressor.

La quarta, es tracta d’una dona de 27 anys, presumptament assassinada pel seu cònjuge a Almeria el 7 d’agost. La víctima tenia una filla i dos fills menors d’edat. No existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

La cinquena és una dona de 31 anys, presumptament assassinada per la seua parella a Còrdova el 8 d’agost. La víctima tenia tres filles menors d’edat. Existien denúncies prèvies contra el presumpte agressor

La sisena és una dona de 91 anys, presumptament assassinada pel seu cònjuge a Santa Cruz de Tenerife el 8 d’agost. La víctima no tenia fills ni filles menors d’edat. No existien denúncies prèvies contra el presumpte agressor.

La setena era una dona de 50 anys, assassinada presumptament per la seua parella, a Madrid el passat 15 de juliol (segons dades de l’autòpsia), i el cadàver de la qual es va trobar el 17 d’agost. La víctima tenia una filla i un fill majors d’edat. No existien denúncies prèvies per violència de gènere de la víctima contra el presumpte agressor.

L’última és una dona de Motril (Granada), de 39 anys, la defunció dels quals es va vincular inicialment a un accident de cotxe en el qual viatjava el seu marit,
Deixa dues xiquetes menors òrfenes, i no havia presentat denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Amb la confirmació d’aquests casos, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 37 en 2023 i a 1.221 des de 2003, Així mateix, el nombre de menors assassinats i assassinades per violència de gènere ascendeix a 1 en 2023 i a 49 des de 2013 quan es van començar a recopilar dades. Igualment, el nombre de menors orfes i òrfenes per violència de gènere a Espanya ascendeix a 41 en 2023 i a 418 des de 2013, any en què es van començar a recopilar aquestes xifres.

Totes i tots hem de dir PROU a aquesta xacra social.

Perquè #EnsVolemVives i no desitgem que falte #NiUnaMenys.

La violència de gènere és la vulneració més extrema dels drets humans i les llibertats fonamentals. #NoMiresCapaUnAltreCostat

📞016: Telèfon gratuït d’atenció a la víctima de la violència de gènere. No deixa rastre a la factura, però sí cal esborrar-lo del llistat de telefonades.

📞96 295 95 28: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

📞96 287 88 00 – 96 287 88 01: Policia Local de Gandia.

📞 091: Policia Nacional.

📞 112: Telèfon d’Emergències.

Articles relacionats