«XXVII Festival Sete Sóis Sete Luas» a Tavernes de la Valldigna

Tavernes de la Valldigna del 10 de juliol al 14 d’agost. Músiques del Mediterrani i el món Lusòfon

ARRELATS

Arrelats és un espectacle amb arrels mediterrànies concebut i creat per a un espai tan singular com és el Clot de la Font. Cinc ballarines, 4 músics i una cantant presentaran diferents càpsules escèniques on cada artista disposarà de la coreografia exclusiva d’una de les cinc ballarines. La mirada de l’espectador serà guiada a través de la il·luminació, que a poc a poc descobrirà les diferents actuacions artístiques repartides per l’espai. Xaro Arlandis i Esther Meló signen i executen les coreografies amb Marta Vercher, Clàudia Cabanilles i Marina Solanes. Les cinc ballarines estaran acompanyades pel contrabaix de Julio Fuster, la guitarra de Francesc Mifsud Vercher, la flauta travessera d’Àngela Palomares, la bateria i la caixa de Manuel Pedro i la veu d’Eimear O’Hara.

10 d’agost – Ermita de Sant Llorenç – 20 h –

XIOMARA ABELLÓ

Graduada en Guitarra de Jazz pel Conservatori Superior de Música de València, formada en guitarra clàssica i llicenciada en Filologia Anglesa. Ha treballat com a guitarrista amb formacions de diferents estils que van des de la música tradicional cubana, la música brasilera i el teatre musical fins a la cançó d’autor. En 2016 s’endinsa com a directora escènica i compositora amb l’obra interdisciplinaria “El castell de naips”. Actualment presenta el seu primer treball com a cantautora “Entre teles”. És per una d’aquestes composicions, Pena, aigua, aire, que rep en 2018 el premi de votació popular en el concurs “Cantautors amb la veu petita”, dintre del Petit Festival de Benicarló, així com en el Certamen de Joves Cantautors Ciutat de Xàtiva.

11 d’agost: Parc del Llac – Platja de la Goleta, – 22h30 – entrada lliure

ORKESTRA POPULAR DES 7LUAS (Andalusia, Brasil, França, Itàlia, Portugal)

6 músics en l’escenari

Amb la participació especial de la Coral XV de Març. Esta producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas vol permetre la trobada musical entre artistes dels diferents països del Mediterrani en què té lloc el Festival i, si pot ser, la creació d’una llengua mediterrània comuna. Una unitat artística que reuneix la força de diferents cultures musicals: el resultat és un deliri musical que representa l’esperit eclèctic i multifacètic del món mediterrani i de parla portuguesa. Amb Roberto Mello (Brasil), percussió; Barbara Eramo (Itàlia), veu; Vanni Masala (Sardenya), acordió diatònic; Javier Blanes (Andalusia), guitarra flamenca; i Ricardo Coelho (Portugal), flautes ètniques. Estrena nacional. Producció original Festival Sete Sóis Sete Luas.

12 d’agost: Parc del Llac – Platja de la Goleta, – 22h30 – entrada lliure

MEDARABJEWISH 7SÓIS ORKESTRA (França, Israel, Itàlia, La Reunió, el Marroc, Portugal)

6 músics sobre l’escenari

Amb la participació especial del grup de dansa de Tavernes de la Valldigna, aquesta ambiciosa nova creació musical es proposa per a promoure el diàleg intercultural, gràcies a la presència de músics jueus, musulmans i cristians, representatius dels tres mons culturals i religiosos típics del Mediterrani i del sud d’Europa. Aquesta creació vol, doncs, contribuir a acostar les diferents cultures mediterrànies i compta amb la participació de 6 prestigiosos mestres representatius de 6 cultures diferents de les dues ribes del Mediterrani. Amb Arnaud Cance (França), acordió i percussió; Stefano Saletti (Itàlia), bouzouki; Harry Peregone (La Reunió), percussió; Eden Holan (Israel), veu; Soukaina Fahsi (el Marroc), veu; i Carlos Menezes (Portugal), baix. Producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas. Estrena nacional.

13 d’agost: Parc del Llac – Platja de la Goleta, – 22h30 – entrada lliure

ORQUESTRA DE ERMESINDE (Barcelona)

6 músics en l’escenari

L’Orquestra de Ermesinde vol retre homenatge a la bellíssima tradició de fanfàrries dels Balcans, amb el seu so cru i directe, inspirat en clàssics del folklore de Sèrbia, Bòsnia i Macedònia, però també de Romania i Moldàvia. El repertori és una barreja de ritmes de ball i de cançons de copa en la mà, en un intent humil, però decidit, de promoure una forma de vida d’un temps oblidat però tan pròxim i necessari com un vell amic.

14 d’agost: Parc del Llac – Platja de la Goleta, – 22h30 – entrada lliure

LÚCIA DE CARVALHO (Angola)

5 músics sobre l’escenari

Lúcia de Carvalho juga amb el triangle daurat dels seus orígens mixtos: Angola (la seua terra natal), Brasil (el cor de la seua música) i França (per als sons més moderns). Cantant, ballarina i percussionista, Lúcia ens presenta una música lliure, que viatja i mescla els ritmes del món amb els ritmes de hui: les melodies són serenes, alegres, dinàmiques i els textos van plens de missatges. Després d’un primer àlbum llançat en 2011, Lúcia de Carvalho torna amb un nou projecte: Kuzola. En kimbundu, la llengua angolesa parlada per sa mare, kuzola significa amor. Perquè l’amor per a Lúcia és eixa energia benvolent que ens permet crear i construir ponts entre persones, països i cultures en harmonia amb la vida.

Et Pot Interessar