23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

XVI Ral·li Ciutat de Gandia

  • La ciutat serà seu i lloc de partida de la prova els dies 13 i 14 de maig.

  • Demà divendres es realitzarà una exhibició pels carrers de Gandia dels cotxes que participaran en la competició a partir de les 20:00 h. Per altra banda, des de la plaça del Prado donarà inici la competició el dissabte a les 7:45 h. 

  • La prova serà puntuable per al Campionat de la Comunitat Valenciana Rallis, el Campionat de la Comunitat Valenciana de Regularitat de Rallis (categoria sport, -55 i clàssica), per a la Copa Pirelli i la Copa Hankook.

Gandia serà seu i base d’operacions de la XVI edició de Ral·li Ciutat de Gandia durant els dies 13 i 14 de maig. Així ho han presentat aquest matí la regidora d’Esports, Lydia Morant; Javier Viciano, vicepresident de la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana; el president del Club d’Automobilisme Gandia i organitzador de la prova, Manolo Manrique; i Javier Moll, CEO d’Automoció Moll.

En primer lloc, el divendres a partir de les 15:00 h s’instal·laran els 75 vehicles que disputaran la prova al Parc Ausias March (front els concessionaris Moll Motors). Una vegada ahí, s’hi realitzaran les corresponents verificacions tècniques i administratives i es farà entrega a cadascun d’un GPS per a monitoritzar els seus temps. D’ahí es traslladaran a la plaça del Prado per a la cerimònia d’eixida i una “exhibició posterior per a que la gent puga gaudir dels vehicles de la competició”, ha destacat Morant.

Des de la mateixa plaça del Prado donarà inici la prova el dissabte a les 7:45 h, però no serà fins a Pego on el cronòmetre començarà a contar. A partir d’ahí, els competidors hauran de recórrer els vora 78 kilòmetres que conformen els cinc trams diferents: Pego-Mirador del Xap (11,5 km), Xaló-Ermita de Pinos (15 km), Miserat-Vall d’Ebo (14,2 km), Vall d’Ebo-Castell d’Ambra (10,5 km) i Miserat-Castell d’Ambra (27km).

L’arribada al passeig Cervantes (Pego) prevista serà al voltant de les 20:30 h. Una vegada finalitzada la prova es publicarà el llistat de la classificació final. L’entrega de premis està programada a les 21:30 h. Els resultats d’aquesta competició seran puntuables per al Campionat de la Comunitat Valenciana Rallis 2022, el Campionat de la Comunitat Valenciana de Regularitat de Rallis (categoria sport, -55 i clàssica), per a la Copa Pirelli i la Copa Hankook.

“És important que es reconega l’automobilisme com un esport més i des de les institucions ens ajuden com ho ha fet l’Ajuntament de Gandia, ha declarat Viciano. A més, el vicepresident de la Federació ha afegit que Gandia és el lloc idoni per tal d’acollir l’eixida d’aquesta competició.

Per altra banda, Manrique ha agraït sentit el suport rebut i ha defès que “és un esdeveniment que hi ha que seguir potenciant, amb més motiu veient tot l’equip que hi ha darrere d’ell”. Per últim, Moll ha destacat també la tasca dels ajuntaments de Xaló i Pego per la col·laboració al XVI Ral·li Ciutat de Gandia.

Articles relacionats