XIMO PUIG RECTIFICA I ACUDIRÀ AL COMITÉ FEDERAL

L’agenda oficial impossible de modificar i atapeïda que tenia el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, este dilluns, i que li impedia acudir a la reunió dels barons amb el secretari general del PSOE, finalment ha estat «ajustada». El secretari general del PSPV i membre de l’Executiva federal del PSOE, Ximo Puig, ha rectificat i ha assistit finalment al Comitè Federal d’aquesta formació aquest dilluns atesa la «importància» del debat en el si del seu partit i després d’haver «ajustat» la seua agenda institucional, segons han apuntat fonts del Consell. A primera hora de diumenge els compromisos institucionals eren «irrenunciables».

Puig, qui tenia previst per a aquest dilluns una trobada amb el president de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat i un dinar amb representants d’empresaris, així com l’enregistrament del missatge institucional de final d’any, ha decidit finalment acudir al Comitè Federal aquest dilluns a Madrid i al que ha acudit el secretari general, Pedro Sánchez, i els barons de la formació, entre els quals es troba el propi Puig.

Fonts de Presidència havien apuntat que Puig comptava amb «una agenda oficial impossible de modificar i molt atapeïda», així com «irrenunciable», i que havia sigut establida amb antelació a la convocatòria del Comitè Federal del PSOE, per la qual cosa Puig no anava a assistir a aquesta reunió ni a la trobada informal que Pedro Sánchez havia convocat diumenge amb els barons del seu partit per a presentar la seua proposta de pactes després de les eleccions generals, reunió a la que Puig va acudir amb tres hores de retard.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, està enfurismat amb els líders territorials que de forma habitual li han fet front, i ha decidit presentar batalla amb determinació. Potser amb eixe context, Ximo Puig havia pensat que és millor no assistir aquest dilluns al Comitè Federal d’aquesta formació per tenir previstos «compromisos institucionals irrenunciables». 

Així mateix, preguntat per si el PSOE parlaria amb Podem si aquesta formació renunciara a la seua exigència de celebrar un referèndum a Catalunya, Puig va manifestar que «s’ha de parlar amb tots» i va incidir que «el que s’ha iniciat ara és un espai de diàleg i es vulga o no, la veritat és que ningú ha guanyat».

Et Pot Interessar