28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

XIMO PUIG ANUNCIA QUE LA LLEI D’ACOMPANYAMENT ALS PRESSUPOSTOS CONTEMPLARÀ MESURES PER A REBAIXAR LA FISCALITAT DE L’EMPRESA FAMILIAR

El president avança que la Generalitat posarà a la disposició de les empreses 140.000 metres quadrats de sòl annex a Fira Alacant per a atraure inversions

Avança la pròrroga del Bo turístic durant el 2023 ja que es tracta d’una “mesura efectiva de suport directe” a aquest sector econòmic

Anuncia la construcció d’un nou conservatori de música a Elx a través del Pla Edificant

Destaca la pròxima signatura d’un conveni amb l’ajuntament d’Elx per a compensar a través d’inversions el deute “moral” històric pels terrenys del campus de la UMH

Elche.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la pròxima Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat, l’anomenada Llei d’Acompanyament als Pressupostos, inclourà mesures per a rebaixar la fiscalitat de l’empresa familiar a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha assegurat durant la seua intervenció en el fòrum col·loqui ‘Converses de futur’ organitzat pel diari Información, al qual també ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell també ha avançat la posada a la disposició de les empreses de 140.000 metres quadrats de “sòl de qualitat” annex a Fira Alacant per a atraure inversions “amb alt valor innovador”.

Referent a açò, ha explicat que després de la recent aprovació per part del Consell de la constitució de la Societat Valenciana Fira Alacant i l’acceptació del pagament del deute d’IFA mitjançant la transmissió dels seus béns patrimonials, la Generalitat vol convertir aquests terrenys en un “imant de la innovació” i atraure les millors empreses.

A més, Ximo Puig també ha recordat que aquests terrenys albergaran el Centre d’Investigació sobre l’Envelliment, que centralitze tota la investigació interdisciplinària realitzada a Espanya en la matèria, amb l’objectiu de millorar les condicions de vida davant l’augment de la longevitat.

En el transcurs de l’acte, ha subratllat l’aposta del Consell per ajudar als sectors tradicionals en la transició “justa” a les noves tecnologies, per la qual cosa ha avançat que la “Learning Factory” d’Elx estarà operativa a principis de 2023.

Aquest espai de formació, que vincularà la tecnologia amb la pràctica empresarial i industrial de la zona, s’ubicarà a l’antic edifici de Correus i comptarà amb la col·laboració de l’empresariat, ja que “la formació, a més de la innovació i la tecnologia constitueixen la base per a la competitivitat”, ha afegit.

Per al president, tots aquests projectes tenen l’objectiu estratègic de convertir la província d’Alacant en un “pol innovador d’Espanya” i se sumen a les iniciatives del Consell posades en marxa des de 2015 com l’AVI, la Conselleria d’Innovació o Districte Digital, que ja han contribuït a situar Alacant com la regió espanyola que més avança,  segons el rànquing europeu d’Innovació, que mostra una millora en 29 posicions des del 2019.

Conveni per compensar el deute històric

D’altra banda, el president ha anunciat, durant la seua participació en el col·loqui, la pròxima signatura d’un conveni amb l’ajuntament d’Elx per a assumir el deute “moral” històric de la Generalitat amb aquest ajuntament pels terrenys cedits per a la construcció del campus de la Universitat Miguel Hernández.

Ximo Puig ha assenyalat que aquest conveni compensarà, a través d’inversions, el deute pels terrenys “que mai van ser pagats”, complint d’aquesta manera el seu compromís de retornar a l’ajuntament els recursos que va invertir.

Ampliació del Bo turístic a 2023

En el transcurs de l’acte, també ha anunciat la pròrroga del Bo turístic durant el 2023 ja que ha assegurat que es tracta d’una mesura efectiva de suport directe al sector, que ja suma 32 milions d’euros en ajudes i 100.000 beneficiaris.

El president ha qualificat el sector turístic com a “sector clau” pel que ha considerat necessari “acompanyar-lo en la seva modernització i digitalització”, ha assegurat.

Noves instal·lacions fotovoltaiques

En paral·lel, s’ha referit a la gran oportunitat que suposa apostar per la sostenibilitat energètica, per la qual cosa ha reclamat una aliança publicoprivada per millorar la inversió, el desenvolupament i l’acceleració de projectes d’energies renovables.

En aquest sentit, ha avançat que el Consell autoritzarà noves instal·lacions fotovoltaiques a Alacant, Petrer, Novelda, Crevillent, Xixona i Mutxamel, que se sumaran a les quatre ja aprovades a Elx, per tal de continuar impulsant les energies renovables.

Impuls a les infraestructures

El cap del Consell també ha destacat que, al costat de l’aposta per la innovació i per la indústria, el Consell també considera prioritari impulsar la cohesió d’aquesta província, a través d’infraestructures que constitueixen “un trampolí per a majors oportunitats”.

En aquest sentit, ha destacat l’esforç inversor que s’està realitzant en actuacions com el TRAM d’Alacant, l’Estació Intermodal, el futur TRAM Dénia-Gandia, les millores viàries d’Elx i Alacant, la licitació de l’estudi de la connexió a l’aeroport per part del Govern, o l’impuls a l’àrea de mobilitat Elx-Alacant.

Conservatori de música d’Elx

Finalment, el president ha anunciat que el Consell inclourà en el Pla Edificant la construcció del conservatori de música d’Elx, per disposar d’unes noves instal·lacions que permetin atendre les actuals necessitats d’aquest centre d’ensenyaments artístics.

Puig ha recordat la recent aprovació de l’ampliació del pla d’infraestructures educatives que comptarà amb 700 milions d’euros més fins a 2029 per a renovar més del 70% de l’arquitectura educativa valenciana.

Articles relacionats