19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Ximo Puig anuncia a Gandia l’ampliació de l’hospital comarcal 

 Ximo Puig anuncia a Gandia l’ampliació de l’hospital comarcal 

• L’alcalde Prieto anuncia que Gandia s’adherirà a la proposta del president Puig perquè les famílies valencianes amb dos fills siguen considerades nombroses

• Prieto: “Els grans avanços que hem aconseguit a Gandia han vingut de la mà de Ximo Puig. Junts hem creat una gran aliança que ens ha fet avançar com a ciutat”

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat de l’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, i dels alcaldables pel PSPV-PSOE dels municipis de la Safor-Valldigna, va protagonitzar ahir l’acte comarcal d’aquest partit en el Museu Faller de Gandia, on va anunciar que la pròxima legislatura s’ampliarà l’hospital comarcal universitari Francesc de Borja.

“Tenim un projecte clarament vinculat a les mateixes ambicions de l’Ajuntament de Gandia. Hem estat col·laborant, fonamentalment, per allò que és més important, com la sanitat. Ara, estrenarem el nou Espai Sanitari Roís de Corella i, d’altra banda, la pròxima legislatura apostarem per l’ampliació de l’hospital comarcal. Així, hem de continuar augmentant la cartera de serveis pel que fa a la sanitat pública”, va assenyalar Puig.

En aquest sentit, tal com recull el programa de govern dels Socialistes de Gandia, l’ampliació de l’hospital Francesc de Borja planteja disposar d’unes consultes externes suficients i amb millors condicions, amb sales d’espera més confortables i la construcció d’un aulari universitari. El trasllat de serveis a un nou edifici permetrà, al mateix temps, l’ampliació d’Urgències i UCI, la creació d’espais per a malalties complexes i cròniques, així com una nova planta d’hospitalització.

En referència a les millores en matèria de sanitat que s’han dut a terme durant aquesta legislatura, José Manuel Prieto es va referir a l’accelerador lineal que tractarà pacients amb càncer a Gandia, el qual ja s’està instal·lant en l’hospital comarcal: “És una de les actuacions de les quals més orgullós em sent d’aquests dos anys com a alcalde. Gràcies a la Generalitat, s’estan invertint tres milions d’euros per al més digne, bàsic i essencial que pot fer un sistema de salut pública pels seus pacients oncològics, com és que els ciutadans de Gandia i de la Safor ja no vagen a València per a tractar-se de càncer. Prompte es podran tractar ací, i açò ho hem fet aquesta legislatura”.

Prieto també va assenyalar que “els grans avanços que hem aconseguit a Gandia han vingut de la mà del president Ximo Puig”, remarcant que “junts hem creat una gran aliança que ens ha fet avançar com a ciutat”. Així, va enumerar importants avanços com el nou Palau de Justícia, el Pla Edificant per als centres educatius, l’Espai Sanitari Roís de Corella, la compra de l’edifici de Correus o el cofinançament del pavelló Gandia Arena, destacant que “Gandia serà també una de les cinc ciutats valencianes que comptarà amb un hospital de dia infantojuvenil per atendre els problemes de salut mental dels nostres joves, els quals són imprescindibles d’abordar”.

Prieto també va voler anunciar que Gandia s’adherirà a la proposta del president Ximo Puig perquè les famílies amb dos fills siguen considerades nombroses en la Comunitat Valenciana. “Si els ciutadans em donen la seua confiança el pròxim diumenge per a tornar a ser el seu alcalde, aquesta mesura també s’aplicarà a Gandia. Les famílies gandianes amb dos fills tindran els mateixos drets”, va recalcar, afegint que “a més, no oblidarem les famílies monoparentals, pensant amb les persones que estan a soles i que lluiten per a tirar endavant els seus fills”.

A més, l’alcalde va posar de manifest que “tenim un estil de governar amb el qual tots es poden sentir representants, sense crispació i amb moderació, i que va més enllà de la sigla d’un partit”.

D’aquesta manera, es va adreçar als assistents mostrant-los dos sobres que tenien dins les paperetes local i autonòmica del PSPV-PSOE: “Ara del que es tracta és que, per a continuar fent el que ja està en marxa, diumenge que ve es vote al Partit Socialista, ací a Gandia i també per a la Generalitat amb Ximo Puig. Si em doneu una oportunitat, ja que duc només dos anys com a alcalde, i m’ajudeu amb aquestes dues paperetes, obrirem la millor etapa de Gandia, perquè el millor està per vindre perquè guanye cada família i cada empresa, i perquè guanyem junts”.

Així mateix, el líder dels socialistes valencians va assenyalar que “hem de seguir en el camí de la prosperitat social, consolidant un projecte de convivència i de respecte”, subratllant que “a través de l’acció conjunta de la Generalitat amb els ajuntaments hem aconseguit reforçar l’Estat de Benestar i donar més oportunitats a les persones, perquè al final es tracta que els valencians tinguen cada vegada més serveis i més treball”.

Articles relacionats