Xeresa tindrà fibra òptica al casc urbà i als polígons abans de final d’any

La fibra òptica arribarà a tota Xeresa abans que acabe l’any. Així ho ha acorat la tinent alcalde, Anabel Peiró, amb Telefónica, per a que la instal·lació arribe a tot el casc urbà i polígons enguany.

Si bé la intenció inicial de l’empresa Telefónica de España SAU era la instal·lació de la fibra òptica en nomes una part del casc urbà i un dels polígons, l’Ajuntament ha intervingut i ha acordat que al llarg del 2018 tot el municipi, incloent els polígons industrials, disposen de fibra.

La reunió d’Anabel Peiró amb el cap de l’empresa a la Comunitat Valenciana ha servit per exposar les demandes de l’Ajuntament i tancar un acord de col·laboració i seguiment de la instal·lació.

Anabel Peiró ha destacat que l’avantatge és doble: per una banda els veïns disposaran d’un millor servei domèstic però “ cal ressaltar que l’àrea industrial es vorà beneficiada també. Una millora que se suma a les fetes en el polígon de La Pelleria” en matèria de vigilància, enllumenat i , tractament d’aigües residuals i comunicació, gràcies a la recent subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible i Sectors Productius.

Segons informa la regidora  d’Hisenda, la previsió és que abans d’acabar el 2018 la fibra estiga completament operativa i ja en el mes de maig començaran a operar el primers usuaris en la banda oest del casc urbà.
L’empresa comunicarà a tots els usuaris, siguen clients o no, la possibilitat de donar-se donar-se d’alta. Cada usuari podrà sol·licitar l’alta a l’operador que vulga.

La fibra aportarà una velocitat de 300 MB, quan actualment està al voltant de 10MB. Per part de l’Ajuntament s’informarà els veïns sobre les possibilitats del servei i els demanarà la col·laboració per facilitar el desplegament, atés que en les zones no urbanitzades recentment  del casc  urbà el cablejat no podrà anar soterrat i caldrà substituir el cable actual de coure per un de major diàmetre.

Et Pot Interessar