12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Xeresa tanca l’estructura d’una obra en fallida

L’Ajuntament de Xeresa ha pres la iniciativa, davant la impossibilitat de forçar els propietaris, de procedir a l’execució subsidiària del tancament d’una finca inacabada i en fallida per evitar problems al veïnat.

Fa més d’un any que l’Ajuntament de Xeresa va iniciar un expedient contra l’empresa constructora que ha deixat una finca per acabar al C/ Barcella. L’empresa es troba en fallida i la propietat està en una procés judicial de concurs de creditors. Es tracta d’un exemple més dels projectes de l’etapa de la bombolla urbanística que la crisi va deixar per acabar creant un problema per a la població.

Fets tots els tràmits l’expedient s’ha resolt amb l’execució susidiària per part de l’Ajuntament, una inversió  de 22.000€ que el consistori podrà recuperar si en un futur algú es queda amb la propietat  i liquida els deutes.

La finca és una estructura de formigó que s’havia convertit en una colònia de gats i un lloc on els xiquets entraven a jugar amb el corresponent risc de caure al buit o fer-se mal.  En tractar-se d’una propietat privada s’havia d’obrir un expedient de discilina urbanística. Un expedient que ha conclòs amb l’execució subsidiària per part de l’Ajuntament.
Fa dos anys l’Ajuntament va perimetrar també el parc de la Servana per evitar l’accés a la casa del xiquets, una actuació que va ser sufragada al 100% per un conveni amb la Diputació.

Articles relacionats