17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Xeresa remodela el Calvari i el dota d’enllumenat

Xeresa ha invertit quaranta mil euros en la remodelació del Calvari, un dels espais culturals més interessants del municipi, que a banda del valor històric de les casetes i de l’entorn, és el punt d’inici de gran part de les rutes de muntanya del terme, destacant el PRCV .

El Calvari arranca a partir del Carrer Bailia, antic cementeri musulmà, i té l’ermita de la Trinitat curiosament al començament del camí i no al final com és habitual. Es tracta de construccions de finals del segle XIX. En la mateixa àrea s’hi troba el Llavador, una instal·lació que recull l’aigua del Sistema Hidràulic del Molí i que conserva la seua arquitectura original des de 1910,  formant tot plegat un conjunt arquitectònic d’interés cultural.

L’actuació ha consistit en la renovació del paviment, l’habilitació d’una zona d’aparcament , la delimitació de les àrees de les casetes amb un rastrell per crear una àrea de seguretat i protecció tant per a les casetes com per als vianants i, sobretot,la instal·lació de faroles led. La inversió ha sigut possible gràcies a la subvenció de la Diputació dels plans SOM i una aportació municipal. Esta actuació se suma a la de millora del Camí del Molí que és la vereda que arranca des del Calvari i ens duu al paratge del Molí fins als peus del Massís del Mondúver i que es va fer amb recursos propis en desembre passat.

L’obra d’enllumenat ha costat 10.000€ i l’obra civil de paviment , voreres i places d’aparcament, 30.031€.

La millora del carrers de la perifèria, sobretot en enllumenat, és un dels compromisos adquirits pel govern municipal en les reunions mantingudes amb els veïns. Tant el veïnat de la proximitat del Calvari, el tram final del Dr. Miguel Vivó o Font de la Pila.

Articles relacionats