10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Xeresa reclama un reforç mèdic per al centre de salut del municipi

– Xeresa reclama a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública un reforç mèdic per al centre de salut d’atenció primària del municipi.

– Xeresa compta sols amb un responsable mèdic de dilluns a divendres en horari de 8.00 a 14.00 h per atendre a una població de 2.191 habitants.

Després de diverses gestions per part de l’Alcaldia, durant els últims dos mesos: reunions amb el departament del centre de salut, amb la directora de zona d’atenció primària de l’hospital Sant Francesc de Borja de Gandia i contacte amb la Conselleria posant en coneixement la situació del servei mèdic al centre de salut de Xeresa, han comunicat aquesta setmana des de la direcció del departament de salut de Gandia, que han tramitat l’informe favorable sol·licitant a la Conselleria l’augment de la plantilla estructural que ens permetria destinar un metge més de família al consultori auxiliar de Xeresa per reforçar i augmentar l’atenció a la població. Dels 2.191 habitants que té Xeresa segons dades actuals del S.I.P, 1.852 habitants corresponen al metge de família i 339 a població pediàtrica.

Entenem que la situació amb motiu de la pandèmia és complicada, però també és una realitat que el servei d’atenció del metge de família al Centre mèdic de Xeresa està desbordat. En aquest moment es comptabilitza la necessitat d’atendre a més de 60 pacients diaris, i no és possible amb aquestes xifres arribar a prestar el servei a tot aquell veí que ho necessita, sols estan atenent-se les urgències vitals.

Encara que el servei està garantit per altres centres mèdics, com puga ser el centre de salut del Grau de Gandia açò fomenta:

• Que la gent es mobilitze acudint a altres centres de salut i saturen el servei en ells.

• Que estiguen exposats a un risc major de contagi per la covid-19 amb motiu dels desplaçaments.

• Que es compta amb un percentatge d’un 25 % del total de la població, majors de 65 anys. Considerant que són gent amb dificultats per desplaçar-se a altres centres i es veuen obligats a fer-ho per poder rebre una atenció sanitària.

“No podem continuar amb aquesta situació, per això des de Xeresa instem a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, perquè solucione el problema i millore l’atenció sanitària al municipi com més aviat millor”, ha assenyalat Ana Isabel Peiro, l’Alcaldessa de Xeresa

Articles relacionats