23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Xeresa lluita enfront de l’ocupació d’habitatges il·legal

– L’Ajuntament de Xeresa intenta frenar l’ocupació il·legal

– L’Alcaldia imposa al SAREB, propietari de 4 pisos ocupats i 10 pisos buits, mesures concretes per evitar l’expansió de l’ocupació.

El problema de l’ocupació a Xeresa, com en altres municipis valencians, es complica quan es produeix en finques de pisos. Els espais compartits i les obligacions, sobretot les de despeses comunitàries solen abandonar-se per estos nous inquilins que se’n desentenen. És el que sol passar amb els pisos propietat del SAREB, el conegut com a “banc roín” que es queden pràcticament abandonats.

Xeresa interior de ledifici amb ocupacio illegal
Xeresa, interior de l’edifici amb ocupació il·legal

L’Alcaldessa de Xeresa va prendre cartes en l’assumpte i, després d’estudiar totes les poques possibilitats que un Ajuntament davant estos problemes va iniciar un procediment per obligar al banc en qüestió a adoptar una sèrie de mesures concretes i clares per l’expansió il·legal en pisos buits propietat del banc, una finca ubicada en el nucli urbà de Xeresa.

L’ordre d’execució de l’Alcaldia donava el termini legal mínim a l’entitat perquè poguera respondre i, posteriorment, dur a terme immediatament les accions manades; alarmes, bloqueig de finestres i portes antiocupes.

Abans de complir-se el termini, cosa que haguera obligat a actuar d’ofici a l’Ajuntament, l’alcaldessa ha pogut comprovar personalment que els habitatges propietat del SAREB tenien unes alarmes acabades d’instal·lar, les finestres bloquejades i portes antiocupes en perfectes condicions per impedir l’entrada a ocupes.

Xeresa porta antiocupes a ledifici amb ocupacio illegal
Xeresa, porta antiocupes a l’edifici amb ocupació il·legal

En este moment nombre d’habitatges ocupats i propietat del SAREB és de quatre. L’Ajuntament continuarà amb el seguiment de la situació dels immobles ocupats, tant de les gestions del SAREB com de les accions en els jutjats de Gandia.

Articles relacionats