13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Xeresa inverteix 194.000 euros per a reduir la despesa en enllumenat públic

Xeresa invetirà 194.794 euros, la meitat subvencionats per l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) en reduir el consum de l’enllumenat amb el canvi de bombetes per les del tipus LED. 

El cost energètic és la segona despes a de la majoria dels Ajuntaments darrere de la de personal. Per això l’estavi d’electricitat és fontamental en la gestió municipal. Dins d’aquest capítol, sense cap dubte, l’enllumenat és el més important.

La regidora d’Hisenda de Xeresa,  Anabel Peiró, va exposar fa mig any un pla per al reduir impostos i taxes municipals lligat a la reducció de despeses. El pla pivotava al voltant de dos idees clares: la reducció de tones de fem al contenidor gris i la reducció del cost energètic.

L’aposta per la reducció de kg al contenidor de residus sòlids urbans, ha dut a l’executiu de Xeresa a posar en marxa una campanya constant de foment de l’ús de l’ecoparc incloent, també, una bonificació en la taxa municipal. A més, en estos moments s’estudia la introducció progressiva de la separació de residu orgànic.

Pel que fa a la reduciió de la despesa del cost energètic, el govern local es va comprometre a canviar tot l’enllumenat a leds. Una aposta que per al 2019 serà una realitat donat que l’adjudicació ja està feta.

El canvi afectarà a tot els casc urbà de la localitat i serà finançat mitjançant un préstec al 0% que serà amortitzat en 16 quotes semestrals. Les primeres 8 quotes seran a compte de l’Ajuntament, mentre que les altres 8 les pagarà l’IVACE.

El procediment de contractació ha sigut obert amb la concurrència de cinc empreses. La mesa de contractació estava formada personal funcionari que va valorar les diferents ofertes atenent al pleg de condicions tècniques que contemplava totes les exigències de solvència tècnica i econòmica requerides per l’IVACE.

La despesa de submnistrament elèctric representa el 12% de la despesa corrent i un 66% del total de despesa en consum energètic.

Articles relacionats