Xeresa impulsa la campanya «Els Embalatges al Contenidor corresponent»

– L’Ajuntament de Xeresa ha posat en marxa una campanya per posar fre a l’habitual imatge de caixes de cartó i porexpan escampades al voltant dels contenidors

«La campanya va dirigida als veïns, demanant-los que s’asseguren que els embalatges que trauen repartidors o instal·ladors de mobles i electrodomèstics vagen al contenidor que corresponga. Les caixes de cartró han d’introduir-se als contenidors blaus i el porexpan al groc«, així ho recorda el primer comunicat que ha difós per les xarxes la regidoria de Joventut i Sostenibilitat, Neus Donet.

Es tracta d’una campanya nova a la comarca i que seria convenient que en altres municipis i en l’àmbit supramunicipal es repetira. Per això la Regidoria de Sostenibilitat de Xeresa traslladarà la proposta al Consorci de Residus.

Aquest lleig costum de reballar les caixes de cartró i el conegut popularment com a «suro blanc» fora dels contenidors no és sols un problema de residus. A banda d’esdevindre una feina més en la neteja viària de tots els municipis, causa una mala imatge i, molt sovint, dificulta l’accés als contenidors a persones amb mobilitat reduïda.

Des de la Regidoria de Joventut i Sostenibilitat han assenyalat «esperem que la campanya tinga una bona acceptació entre la població i continuarem impulsant aquesta per diferents mitjans».

Et Pot Interessar