16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Xeresa ha comptat amb un finançament de més de 421.000 € en els últims anys per a millorar el polígon i per a eficiència energètica

– Xeresa ha tramitat les ajudes en l’IVACE amb l’objectiu de desenvolupar actuacions de millora en el polígon i aquelles que aconsegueixen un estalvi d’energia per al municipi.

Mitjançant les ajudes obtingudes de l’IVACE des de 2017 fins a 2022, amb un import exacte de 420.783,51 €, el nostre municipi ha vist en augment les actuacions per millores al poble i en benefici de tot el veïnat.

El dimecres, 23 de novembre, l’Alcaldessa, Anabel Peiró, va rebre la visita de la Directora General de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, Júlia Company, interessada a veure les actuacions que amb EL finançament de l’entitat s’havien aconseguit a Xeresa. També en la visita l’acompanyava la Directora General de Comerç, Artesania i Consum de la Conselleria d’Economia Sostenible i Sectors productius, Rosana Seguí i la Directora General de RRHH i planificació estratègica de l’IVACE, Jacinta Rubio.

L’Alcaldessa reconeix: “Cal adonar-se que Xeresa és un municipi menut d’uns 2.100 habitants i que lluita contínuament amb els escassos recursos materials i de personal que compta per aconseguir aquells projectes amb una única finalitat, millorar el benestar de la població”. Les actuacions mitjançant les ajudes de l’IVACE en els últims darrers anys han estat les següents:

2017: “Programa millores d’infraestructures en parcs empresarials”. Actuació: renovació de la depuradora del P.I La Pelleria. Ajuda concedida per un import de 81.250,39 € (70% del cost total de l’actuació, 116.072 €).

2018: Ajudes per a l’execució de mesures d’estalvi i eficiència energètica en els sistemes d’enllumentat públic exterior. Actuació: canvi d’enllumenat de vapor de sodi a led en el nucli urbà de Xeresa. Ajuda concedida per 74.897,32 (50% del cost total de l’actuació, 149.794,64 €)

2019: No es convoquen les ajudes en aquest exercici per part de l’IVACE amb motiu de la situació excepcional per la pandèmia.

2020: “Ajudes per al foment d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica”. Actuació. Instal·lacions de plaques solars en els edificis municipals: col·legi, escoleta, centre mèdic i Ajuntament. Ajuda concedida per 29.900 € (ajuda reemborsable mitjançant préstec sense interessos).

2021: “Ajudes per a projectes de millora, dotació i modernització en polígons”. Ajuda concedida per 165.340 € (71% del cost total de les actuacions, 233.685,52 €).

Actuacions:

1. Pintura viària en polígon: senyalització horitzontal/vertical.

2. Ampliació depuradora municipal (EDAR) amb un sistema de pretractament físic-químic per a descàrrega de les aigües residuals provinent de les indústries i un sistema de desodorització en la mateixa planta per eliminar les males olors de l’estació de depuració.

2022: “Ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics”. Ajuda concedida per 69.395,80 € (96% del cost total de les actuacions, 72.190,77 €).
Actuacions:

1. Manteniment pintura viària polígon: senyalització horitzontal/vertical.
2. Separativa xarxa, carrer Xeraco.
3. Càmeres de vigilància instal·lades al polígon.

Sols en els darrers 2 últims anys, és a dir del 2020 al 2022, s’han aconseguit ajudes de l’IVACE per import de 264.635,80 € amb cinc actuacions prioritàries, principalment l’ampliació de la depuradora municipal per evitar els problemes d’olors.

Des de l’equip de govern continuarem treballant per tramitar les ajudes necessàries de l’IVACE i d’altres administracions, organismes…., per als pròxims exercicis amb la finalitat de millorar els serveis per als nostres veïns.

Articles relacionats