25.1 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Xeresa gaudirà d’una partida del Trofeu de Frontó de la Diputació de València

– El govern municipal aposta per fomentar la pilota valenciana amb activitats extraescolars, millores del trinquet, partides de raspall i, ara, una excel·lent partida de frontó.

– Xeresa serà la seu d’una de les partides de frontó del Trofeu de Frontó de la Diputació de València aquest dissabte.

WhatsApp Image 2020 08 26 at 11.05.09La gestió, feta des de l’Ajuntament, forma part del compromís que va anunciar l’alcaldessa, Anabel Peiró, a principi de legislatura de fomentar la pilota valenciana a la localitat.

Recentment va tindre lloc el segon homenatge al jugador local Antonio Blanquer, Antoniet de Xeresa (1932-2003). Una partida que, per segon any consecutiu, convoca a figures de primer ordre com Tonet IV, Canari o Marrahí, tots ells recentment guanyadors dels Trofeus Bankia, Generalitat i, actualment, favorits del Trofeu de Mancomunitats.

Des de l’Ajuntament, també s’han posat en marxa activitats de foment de la pilota, sobretot el raspall, entre els més joves. De fet una de les activitats extraescolars que ofereix l’escola és precisament la del taller de pilota.

Millores de les instal·lacions esportives

Per altra banda, també, dins de les millores del poliesportiu es contempla el trinquet. El Trinquet va ser construït a principi dels 2000 però mai va quedar operatiu per diversos defectes de disseny. Una vegada pagat el deute de 461.457 € de la construcció del poliesportiu, el govern local va poder començar amb inversions de millora importants com la gespa artificial de futbol, la depuradora de la piscina i finalment la construcció de noves pistes.

Tal com va anunciar l’alcaldessa ja havia “arribat l’hora d’incloure el trinquet en les millores i promocionar el nostre esport a Xeresa“. Si bé l’any passat ja es va donar una solució al sol del trinquet per poder jugar a l’aire lliure. Enguany, s’ha començat a millorar l’alçada de les parets i aviat es preveu una nova il·luminació de leds.

L’objectiu del govern local és que els més joves tinguen una oferta d’esport més i que l’afició per la pilota valenciana no decaiga.

Articles relacionats