10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Xeresa frena el brot de Covid19 patit en Nadal

– El nombre de casos ha caigut fins a 6 contagiats als últims 14 dies

– L’Alcaldessa de Xeresa, Anabel Peirò, ha fet un seguiment personal dels casos de contagis per COVID-19 a Xeresa. Ha treballat junt amb el Centre de Salut del poble per a usar tots els mitjans de l’Ajuntament per a fer front a la pandèmia.

Amb l’arribada de Nadal, Xeresa va sofrir un important brot de COVID-19. Abans de Nadal, Xeresa a penes tenia 2 casos de COVID-19, però passats uns dies de la nit de Nadal, el poble presentava 20 casos. Aquests casos no es veien reflectits a les dades oficials de la Generalitat, segurament degut a les vacances de Nadal i a la saturació dels hospitals.

Aquestes dades reals es coneixien pel seguiment exhaustiu realitzat per l’Ajuntament junt amb el Centre de Salut. Una vegada es va conéixer aquest brot, l’Alcaldessa va fixar unes mesures contundents per frenar el virus. Es va tancar tots els llocs públics, com poden ser els parcs, el poliesportiu o el gimnàs municipal.

També es va suggerir a l’hostaleria que la nit de Cap d’Any s’avançara el tancament, suggeriment acceptat per tots els hostalers del poble. A tot açò, també se li va sumar una campanya a les xarxes i amb bans. A les xarxes també s’ha realitzat publicacions per mantindre informat al poble respecte a aquest tema.

El poble de Xeresa va respondre a les mesures de l’Ajuntament de forma positiva, i es van complir i respectar. Davant les xifres de la incidència de coronavirus es va tindre més consciència a l’hora de fer (o no) reunions familiars i socials. I per açò, a dia 12 de gener, la dada de contagiats és de 6, amb una tendència clarament a la baixa després de la patida abans de Nadal.

Articles relacionats