Xeresa anuncia l’inici de les obres de supressió del pas a nivell

Els responsables de l’empresa constructora a la qual se li va adjudicar en 2017 el projecte de supressió del pas a nivell de Xeresa, Uncisa , s’han reunit este dilluns a l’Ajuntament amb els propietaris de parcel·les expropiades totalment o parcial per indicar-los que recuperen totes les pertinences que puguen tindre i aclarir els dubtes que tinguen.

Els propietaris als qui l’exropiació no ha sigut completa i que encara els queda una part de bancal, han pogut preguntar sobre la reposició del sistema de reg en la resta de la parcel·la o també sobre l’accés al l’hort durant els 11 mesos que es preveu que dure la construcció.

Tal com ha informat el responsable de Uncisa Construcciones, SA el modificat de projecte està aprovat i hi ha voluntat clara per part del Ministeri i ADIF en iniciar les obres el més aviat possible. En qüestió d’unes setmanes es voran els treballs de neteja i adequació dels terrenys.

A la reunió ha estat present el portaveu al Congrés de Compromís, Joan Baldoví, a qui l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, ha agraït la seua dedicació i preocupació pel poble i concretament per esta infraestructura.  Segons Ferrandis, “Baldoví ens va obrir les portes en esta demanada que considere que és la infraestructura més important en les darreres dècades de Xeresa”.  L’alcalde ha volgut agrair també el seguiment i treball de la tinent alcalde, Anabel Peiró, sobretot quan el projecte va quedar bloquejat: “va ser Anabel qui va agafar el tema de forma molt personal i li hem d’agrair el desbloqueig actual”.

Des de l’alcaldia s’ha recordat que s’han fet gestions de tot tipus des de l’àmbit administratitu, polític com judicial. Una prova clara és que la notificació de l’inici de les obres per a este estiu va arribar setmana passada per diverses fonts. Des del Grup Parlamentari de Compromís, des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i, evidentment, directametn d’Adif a l’Ajuntament.

Et Pot Interessar