11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Xeresa acull el projecte “Un Fons de valors” del Fons Valencià per la Solidaritat

– Al municipi de la Safor es desenvoluparan diferents activitats, com ara una exposició itinerant, un taller de cuina del sud, un contacontes i un taller de rapsodes, les quals tenen com a objectiu enfortir i consolidar la cooperació internacional al desenvolupament des de l’àmbit local

– Aquest projecte del Fons Valencià compta amb la col·laboració de l’Àrea de Cooperació Internacional de la Diputació de València, i arribarà a 5 municipis de la província de València durant l’últim trimestre de 2023

Xeresa albergarà, del 14 al 24 de novembre, les diferents activitats del projecte “Un Fons de valors”, el qual està realitzat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per l’Àrea de Cooperació Internacional de la Diputació de València, sent els objectius principals d’aquest enfortir el municipalisme valencià solidari.

Cartell General Xeresa

 

Amb les diferents activitats -que arribaran als municipis de Benavites, Beniatjar, Moixent, Xeresa i Vinalesa- es té com a finalitat donar a conéixer el Fons València a la ciutadania dels municipis socis de l’entitat solidària i fer valdre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament exercida des de l’àmbit local i el treball efectuat a través de projectes desenvolupats pel Fons. Aquest projecte, en definitiva, pretén visibilitzar que el Fons Valencià per la Solidaritat és molt més que un fons econòmic, si no que és la suma de valors i voluntats gestionades per a potenciar que cadascuna de les aportacions efectuades per les entitats locals sòcies tinguen un benefici global, amb iniciatives pròpies executades allà on són necessàries.

Pel que fa a les activitats concretes que es desenvoluparan a Xeresa -les quals són totes gratuïtes-, aquestes es concentren en una exposició itinerant, un taller de cuina del sud, un contacontes i un taller de rapsodes. L’exposició “Els valors del Fons” és l’eix central de la campanya de sensibilització, on de forma atractiva i participativa es vol incidir cap al públic en general en els valors de la cooperació internacional descentralitzada municipalista exercida des de les localitats de la Comunitat Valenciana, mostrant-se en carrers i espais públics del municipi de la Safor del 14 al 24 de novembre. Amb el taller de cuina del sud, destinat al públic adult i que es realitzarà a les 17.00 h del 17 de novembre al Centre Social, es té com a finalitat fomentar el principi de la solidaritat mitjançant l’elaboració de plats tradicionals dels països on el Fons desenvolupa projectes de cooperació internacional, fusionats amb receptes valencianes.

Per altra banda, el 20 de novembre, a les 12.00 h, al CEIP Sant Antoni de Pàdua, es durà a terme el contacontes “El Castanyolets”, destinat a xiquets i xiquetes, amb el que es vol traslladar la importància de la col·laboració i el treball conjunt basats en el respecte a la diversitat i al reconeixement mutu.

Per últim, el taller de rapsodes, programat el 22 de novembre per a l’alumnat de 1r de batxillerat de l’IES Montdúver de Xeraco (centre educatiu on es formen els i les joves de Xeresa), es pretén que el públic adolescent i juvenil contrapose les seues inquietuds amb les de la joventut dels països del sud a través de poesia cantada, el rap o el folk.

L’alcaldessa de Xeresa, Anabel Peiró, valora el potencial del projecte “Un Fons de valors” com a “una eina de gran envergadura per a apropar a la població del municipi, el qual és soci del Fons, el treball de l’entitat des d’una perspectiva pedagògica, experiencial i lúdica”. A més, remarca “la importància de conscienciar a la ciutadania d’acord amb els valors de solidaritat i cooperació, principis que sustenten la raó de ser de Fons”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Articles relacionats