23.9 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Xeraco presenta la I Fira de l’Esmorzar i del Cremaet del 27 al 29 de maig en la platja

 

 

L’ajuntament de Xeraco ha presentat en la Fira Internacional del Turisme 2022 que s’ha celebrat a Madrid la I Fira de l’Esmorzar i del CremaetFIESCREM, que se celebrarà del 27 al 29 de maig en la zona de la platja del municipi.

FIESCREM

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer valdre una de les tradicions típiques de la localitat i una de les begudes que s’han consolidat en el ritual de l’esmorzar. Per a la seua organització es comptarà amb persones expertes del sector hostaler que s’encarregaran de preparar tres dies de festa relacionats amb aquest culte del matí.

El divendres, 27 de maig, tindrà lloc la jornada inaugural amb les personalitats públiques que s’encarregaren d’obrir el concurs del Cremaet que comptarà amb la participació, en aquesta primera edició, de diferents professionals provinents de la Comunitat que oferiran el millor cremaet.

L’ajuntament de Xeraco reconeixerà amb un jurat de professionals, entorn d’unes bases que s’establiran per a la seua participació, el millor cremaet. La fi és fer valdre una senya d’identitat tan nostra com l’esmorzar, socialitzar-nos al voltant d’una taula com un moment de trobada amb amics, companys I amb el colofó final d’un bon cremaet. 

En aquesta primera jornada, a més, els establiments d’hostaleria del municipi, mostraran els plats típics del nostre municipi I que la gent podrà degustar durant els tres dies de fira.

En el marc d’aquesta fira, també, es presenta com a novetat les rutes teatralitzades de la Serp de la Venta que ajudaran a apropar als assistents al patrimoni del nostre municipi i al nucli urbà i històric de Xeraco.

L’alcalde, Avelino Mascarell, ha destacat que “volem que les persones que s’apropen al nostre municipi coneguen, a més, els nostres plats típics com són les coques escaldades, l’esmorzar més típic dels dies de pluja”.

La fira es desenvoluparà en la zona de la platja i, per a la seua celebració, el consistori organitzarà un cap de setmana gran amb el qual el municipi donarà inici a la temporada estival. En aquest sentit, el primer edil, ha apuntat que “l’objectiu que perseguim és desestacionalitzar el turisme en la nostra platja, donar a conéixer les nostres tradicions en l’àmbit nacional i, així, que l’estiu comence més prompte que mai”.

“L’Ajuntament aposta pel sector hostaler i amb aquest esdeveniment pretén donar visibilitat I suport a aquest sector que tant necessita de les distintes administracions”, conclou Avelino Mascarell.

Articles relacionats