12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Xeraco inicia les obres per unir el poble i la platja amb un carril bici 

– L’ajuntament de Xeraco ha posat en marxa de la primera fase del projecte del carril bici que se sufragarà amb una subvenció de la Diputació que ascendirà a 200.000 euros.

Es tracta d’un dels projectes més demandats pels veïns i veïnes del municipi, després d’anys de reivindicacions, Xeraco comptarà amb un carril bici que unirà el municipi amb la platja.

El primer tram comprendrà des del poble fins a l’empresa Martí Navarro, i ja el segon anirà des de Martí Navarro fins a la zona de la platja. Les actuacions contemplen un pressupost, com anunciàvem, de 200.000 euros i suposaran la creació d’un itinerari per a bicicletes i passeig.

Segons informen des del consistori, estarà adaptat i es construirà perquè no s’haja de modificar en un futur en el moment en el qual es desenvolupe el Pla General. D’aquesta manera, anirà alineat i habilitat perquè al dia de demà romanga en la seua ubicació inicial.

Aquest carril bici estarà degudament asfaltat, senyalitzat i amb il·luminació per a garantir la seguretat dels ciclistes i vianants que circulen per ell.

L’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, ha manifestat que “aquesta inversió compleix amb un desig que teníem en l’executiu local. Aquesta zona permet als veïns circular amb bicicleta fent esport d’una forma segura. Hem de promoure costums sans i sens dubte amb el carril bici potenciarem l’ús de la bicicleta entre els ciutadans i les ciutadanes”.

El primer edil ha recalcat que l’objectiu de l’equip de govern és executar el primer tram entre el 2020 i 2021; i el segon tram abans que finalitze la legislatura.

“Aquest projecte beneficia a tots, majors i joves, esportistes i afeccionats, tots podran gaudir d’un espai per a bicicletes amb la finalitat de poder potenciar comportaments saludables”.

Articles relacionats