20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Xeraco inicia els tràmits per l’ampliació del Cementeri Municipal

– L’Ajuntament de Xeraco planteja una ampliació del cementeri municipal amb només tres altures

Cementeri2L’ajuntament de Xeraco ja ha notificat als titulars de les parcel·les contigües al cementeri l’inici dels tràmits per dur a terme l’expropiació de terrenys que ens permetrà ampliar per la zona nord aquesta infraestructura amb l’objectiu de disposar de noves unitats de soterrament al trobar-se al límit de la seua capacitat, amb espai només per a dos anys.

Unes gestions que s’han posat en marxa per la falta de nínxols, motiu pel qual considerem que cal dur a terme com més prompte millor tots els tràmits per poder realitzar l’ampliació.

Així, els tècnics municipals han informat als titulars de les parcel·les per avançar en la construcció i de fet ja són alguns els propietaris els que han facilitat la documentació amb l’objectiu d’avançar en els tràmits per a la seua construcció.

Per aquest motiu, l’alcalde ha visitat diversos cementeris amb l’objectiu de planificar, amb la resta de grups de l’oposició, la seua ampliació que comptarà, en una proposta inicial, només tres altures perquè siga més accessibles a les persones. Així mateix, s’estudia la construcció d’un vetlatori i altres tipus de serveis que permeten la millora d’aquestes infraestructures. Una planificació contemplada en el Pla General.

Una iniciativa de tres altures, segons assegura l’alcalde Avelino Mascarell, que “atén a una reivindicació dels veïns i veïnes que estan demanant trasllats a les zones més baixes per la incomoditat de la quarta fila. Continuarem treballant en aquesta línia a petició popular“.

Ara, per fer front a aquesta situació mentre avencen les gestions de l’ampliació; des del consistori s’invertirà en la construcció de l’últim bloc amb 80 nínxols per donar cabuda a la previsió dels dos pròxims anys; guanyant temps per a la nova instal·lació.

Articles relacionats