23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

XAVIER FONELLOSA CAMPIÓ DEL LVI CAMPIONAT D’ESPANYA DE BILLAR ARTÍSTIC

 

 

Dijous passat, dia de Reis, es donava inici el LVI Campionat d’Espanya de Billar Artístic en les instal·lacions del Chef Amadeo Gandia, un total de 9 jugadors es diputaren el títol de Campió d’Espanya i a més es van repartir les places dels espanyols per al Campionat d’Europa de Billar Artístic que se celebra a Gandia el mes vinent de juny.

Destacar la bona actuació dels valencians amb sabor agredolç, l’il·licità Jose Manuel Gómez Bravo, va aconseguir la medalla de plata, en perdre en la final enfront del català Xavier Fonellosa, en una final, que va mantindre la tensió i l’emoció, perquè es degué disputar fins a l’última figura/carambola del programa previst.

D’altra banda Héctor Cuadrado, de Crevillent, número 1 del rànquing i un dels favorits per al triomf final, es va haver d’acontentar amb la tercera plaça, el seu partit de semifinals enfront de Fonellosa també va ser molt emocionant i es va disputar fins a l’última figura/carambola del programa previst.

Juan Carlos Cuadrado, l’altre valencià en lliça, va haver de retirar-se després de la disputa del primer enfrontament per problemes de salut.

Així el podi va quedar conformat pel campió Xavier Fonellosa (CAT), Subcampió Jose Manuel Gómez Bravo i 3r Héctor Cuadrado (VAL) I Jordi Oliver (CAT)

Les places per al Campionat d’Europa del mes de juny a la nostra ciutat, queden adjudicades Xavier Fonellosa (CAT), Héctor Cuadrado (VAL), Jordi Oliver (CAT) i Sergio Sánchez (Mad) pels punts obtinguts en aquest nacional i els punts que tenen en rànquing internacional, també obté plaça per a l’europeu com wildcar/invitació, com a premi pel gran campionat realitzat, Jose Manuel Gómez Bravo.

Excel·lent organització del Xef Amadeo Gandia, que conclou un Nacional d’Artístic per primera vegada en la història del club i la ciutat. Disciplina que és, sens dubte, la modalitat de billar més difícil i espectacular que es pot gaudir.

Assenyalar la poca assistència de públic, motivat sens dubte per la situació pandèmica i amb la incidència actual de la variant òmicron.

Des del club es va retransmetre tots els enfrontaments a través dels canals YouTube de la Federació de Billar de la Comunitat Valenciana.

Articles relacionats