14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

“Viu la Prehistòria” a la cova del Bolomor

  • Els pròxims dies 31 de juliol i 1 d’agost es podrà viure la prehistòria al costat d’un dels jaciments paleolítics més destacats d’Europa.

whatsapp image 2020 06 30 at 08.10.17La cova del Bolomor és un jaciment arqueològic situat a 2 km al sud-est de la població de Tavernes de la Valldigna. L’excavació i investigació ha proporcionat abundants materials prehistòrics, com ara restes lítiques, òssies, estructures de combustió i fòssils d’homínids. També s’hi ha documentat un excepcional i únic registre prehistòric sobre la utilització de fogueres al llarg de 250.000 anys, evidències de foc controlat que es situen entre les més antigues d’Europa.

La cova del Bolomor representa un important lloc en la costa del Mediterrani per a descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, les formes de vida dels neandertals i d’altres homínids que els precediren.

Durant els dies 31 de juliol i 1 d’agost, al Parc Arqueològic Bolomor, es podrà gaudir de diferents activitats i demostracions al voltant de la tecnologia paleolítica, l’evolució humana i tècniques de producció de foc.

Articles relacionats