12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Vilallonga treballa l’adequació al seu terme de la Via Verda des d’Alcoi fins a Gandia

L’alcalde de Vilallonga, Domingo Garcia, el regidor d’Urbanisme i Turisme Román Garrigós, i el de Medi Ambient Vicent Ferrer, han tingut una reunió en l’Ajuntament amb la Cap del Servei de Projectes i Obres de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Encarnación Calatayud, acompanyada del seu equip tècnic, per tal de donar a conéixer el projecte de Via Verda des d’Alcoi fins a Gandia al seu pas per Vilallonga.

Aquest projecte, complementari al EuroVelo 8 –projecte europeu cicloturístic que va des d’Atenes fins a Càdis creuant la Comunitat Valenciana de nord a sud i que en arribar a Gandia seguirà per l’antic traçat del ferrocarril fins a Alcoi-, contempla l’actuació sobre la plataforma de l’antiga línia ferroviària amb l’adequació d’aquesta per a l’ús ciclopeatonal connectant els diferents pobles del seu recorregut.

Aquesta infraestructura és una antiga demanda, ja que en creuar el paratge natural del Racó del Duc, l’estat de deteriorament i abandonament per part de la institució responsable és evident, amb el perill per a tots aquells que, a centenars, busquen un contacte amb la natura i un paisatge feréstec a penes domesticat.

L’Ajuntament ha posat en coneixement de l’equip de la Conselleria aquestes mancances i la problemàtica del traçat al seu pas pel terme de Vilallonga.

Per part de la Cap del Servei de Projectes i Obres i el seu equip es va donar a conéixer la seua voluntat de millora i actuació en els terminis més curts possibles amb l’adequació de l’antiga via així com la construcció de dos nou ponts a Vilallonga: el de la Fàbrica de l’Infern i el de l’Esclapissada.

Altres qüestions relacionades també foren tractades com l’arribada de la llum necessària per al polígon industrial a través de la via des de Beniflà així com la possibilitat de reconstrucció del pont del Tarrassó a l’altura de la Reprimala.

Ambdós parts s’han compromés a remoure els possibles entrebancs per a la materialització de la Via Verda al seu pas per Vilallonga en una col·laboració directa i immediata entre tècnics i autoritats, conscients de la necessitat i importància d’unes infraestructures respectuoses amb el territori i el medi ambient.

Articles relacionats