Vilallonga rememora la troballa de la Mare de Deú que va arribar surant pel Serpis

Vilallonga commemora aquest divendres 17 d’agost la troballa de la imatge de la seua patrona, la Mare de Déu de la Font, amb la celebració d’una missa en la parròquia i una processó de la talla original del segle XVIII.
L’eucaristia donarà començament a les 12 hores després del trasllat de la imatge des de la seua capella fins a la parròquia, i serà concelebrada pels sacerdots naturals de la localitat o vinculats a ella.
Més tard, a les 21 hores, donarà començament la solemne processó pels carrers de Vilallonga, presidida per la imatge de la Mare de Déu, una talla de fusta de pi del segle XVIII d’11 centímetres d’altura, que representa a María amb el xiquet Jesús en braços.
Durant aquest dia prendran el relleu les noves ‘majoralesses’ encarregades durant tot l’any de la cura de la capella i de la imatge, mantenint la devoció a la patrona de la població, segons ha indicat el rector de la parròquia Sants Reis de Vilallonga, Vicent María Sarrió.
L’any 1708, segons la tradició, el carboner de Vilallonga Senent Pla va trobar la imatge de la Mare de Déu surant en una caixa en el riu Serpis. En 1712, el carboner va col·locar la imatge de la Verge sobre una font que proveïa d’aigua a la localitat, en època de sequera. Després de posar-hi la imatge, va brollar aigua de la font.
Des de llavors, la localitat commemora aquest “miracle” que va donar nom a la coneguda com a Mare de Déu de la Font. La imatge trobada es venera en la capella que sota la seua advocació es va alçar al costat de la font (a la imatge), on encara brolla aigua. Igualment, durant octubre, la localitat recorda el miracle amb una peregrinació a la capella.

Et Pot Interessar