18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

El PSPV critica que Bonig negocie per lliure un canvi del model de finançament

El PSPV ha assegurat aquest dimecres que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, “està obligada a dir què, com, quan i amb qui negocia sobre el major problema que té aquesta Comunitat, l’infrafinançament”.
El PSPV s’ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després que Bonig haja declarat que ha negociat el canvi de model de finançament amb comunitats governades el PP que “podien tenir afinitat amb la Comunitat Valenciana”. “El president Puig ens va demanar ajuda i el PP ha fet els deures”, ha recalcat la dirigent ‘popular’.

Bonig ha recalcat que Puig “sap que compta amb el suport del PP per a treballar en els òrgans institucionals”. No obstant açò, ha criticat que la manifestació convocada el 9 d’octubre per un canvi del sistema “és un instrument més d’Oltra -vicepresidenta del Consell-, de Compromís i Podem per a tapar la seua radicalitat i la seua falta de gestió”.
Per contra, ha destacat que el PP “ha fet els deures” i ha estat “negociant i parlant” amb comunitats afins. Bonig ha explicat que aquestes converses no les havia fet públiques fins ara perquè “entrava dins de les relacions institucionals”.
En eixe sentit, ha incidit que el canvi del model “no es tracta d’actes reivindicatius”, ja que ha recordat que el PPCV va signar a favor d’un nou finançament, però ha recalcat que on es canvia el model és en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i després amb vots en el Parlament per a modificar la Llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes.
“Ací és on s’ha de lluitar i ací és on té al PP”, ha subratllat. “Sincerament, creu de debò que el tema on cal lluitar-ho és en el CPFF i en el parlament amb els vots”, ha recalcat.
Per açò, ha insistit que “el PP en les pancartes i en la radicalitat no va a estar però en la negociació i en els òrgans institucionals Puig sap que compta amb nosaltres”. “La unitat s’ha trencat, els empresaris han dit que no, en el moment en què s’ha pretès instrumentalitzar pels partits polítics per a atacar al PP”.
En aquesta línia, ha insistit que Puig “sap que compta amb el suport del PP” al contrari, ha mantingut, que quan els populars estaven al capdavant del Consell en 2009 “quan l’expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero governava va aprovar una reforma que discrimina a la Comunitat valenciana” i es van quedar “solos” posant de manifest aqueix mal finançament. “Però és igual -ha afegit- Puig sap que compta amb el nostre suport però cal treballar en els òrgans institucionals”.

Crítiques del PSPV

Per al PSPV, aquestes declaracions són una “cortina de fum” per a ocultar que “és incapaç” de defensar davant el president del Govern, Mariano Rajoy, els interessos dels valencians, com la condonació del deute històric.
A més, el PSPV ha acusat a Bonig de “ser incapaç de dir-li a Rajoy que ha de reduir l’administració de l’Estat perquè l’Estat del Benestar recau exclusivament sobre les comunitats autònomes”.
“Bonig és incapaç de dir-li a Rajoy que no volem ser ni més ni menys que ningú”, han lamentat els socialistes, al mateix temps que s’han mostrat confiats que el PP torne al consens pel finançament “perquè tots els agent polítics, econòmics i socials isquem units al carrer i siga un clam la reivindicació d’una millora en el finançament per a la Comunitat”.

 

Articles relacionats